Velkomeziříčský Sanborn rozšiřuje nabídku benefitů pro stávající i nové zaměstnance

Sanborn2Nové vedení velkomeziříčské společnosti Sanborn pokračuje v modernizaci výroby a zvyšuje péči o své zaměstnance. Firma se připravuje zvednout v následujících letech obrat, a k tomu potřebuje přijmout další kvalifikované pracovníky.


Společnost chystá nábor nových pracovníků
„Jenom v letošním roce máme v plánu navýšit počet výrobních operátorů zhruba o 10 %,“ vysvětluje generální ředitel Ivan Dzido, „pro navýšení počtu výrobních operátorů je pro nás nutností získávat především spolupracovníky z Velkého Meziříčí a okolí. Chceme naše zaměstnance vhodně motivovat tak, aby byl Sanborn atraktivní nejen pro nové, ale i stávající zaměstnance, kteří u nás dnes tvoří velmi kvalitní tým,“ dodává.
Zaměstnanci dostávají nové benefity
Získat kvalifikované pracovníky a zpříjemnit zaměstnancům pracovní poměr v Sanbornu, to je jedna z priorit nového vedení. „Naše zisky vracíme zpět do firmy na nákup nových CNC strojů. Takže platí, že čím více vyděláme, tím více můžeme investovat do strojů. Jen nové stroje ale nestačí. Ty musí umět ovládat kvalitní zaměstnanci, které chceme adekvátně ohodnotit,“ říká Ivan Dzido.
Sanborn proto rozšiřuje stávající nabídku zaměstnaneckých benefitů. „Naši zaměstnanci nyní mají týden dovolené navíc, příspěvek na stravování ve vlastní jídelně ve firmě, pružnou pracovní dobu u techniků, a všichni zaměstnanci pak mají zkrácenou pracovní dobu na 7,5 hodiny za den nebo bezplatné profesní a jazykové vzdělávání. Každý zaměstnanec, který v daném měsíci neměl absenci, získává bonus 500 Kč,“ vyjmenovává Ivan Dzido.
Dalším nově zavedeným benefitem je čištění pracovního oděvu či odměna za pracovní věrnost. „Vážíme si našich spolupracovníků, kteří se podíleli a podílejí na úspěších Sanbornu a chceme je za to odměnit.“ Nově činí tato odměna „za věrnost“ při 5 letech setrvání ve firmě 5 000 korun, při 10 let pak 10 000, při 15 let je to 15 000. Limit u tohoto benefitu je 30 000 korun.
Jako novinku společnost od května zavádí tzv. flexibilní benefity. Každý zaměstnanec může využít balíček různých benefitů v celkové výši 5 000 Kč ročně. Tento systém umožňuje, aby si sami zaměstnanci mohli určit, jaké benefity jsou pro ně zajímavé a sami si s částkou hospodařili podle vlastního uvážení. Benefity jsou určeny pro úhradu nákladů pro zdraví a odpočinek zaměstnance. Lze je proto využít kromě příspěvků na penzijní nebo životní pojištění, také na úhradu nákladů např. na dovolenou, návštěvu kulturních a sportovních zařízení, zdravotní rehabilitace a masáže, preventivní očkování, vzdělávání nebo na nákupy vitamínů či knih.
„Pokud bude zaměstnancům tento benefit vyhovovat, jsme připraveni částku v příštím roce zvýšit,“ doplňuje Ivan Dzido.
Dalším benefitem je částka 5 000 Kč na zaměstnance za rok jako odměna při dosažení plánovaného hrubého zisku na konci roku, s vyplacením již v prosinci 2019.
„Od tohoto měsíce také nabízíme všem aktivním spolupracovníkům odměny za jejich návrhy, jak zlepšit naši práci. Je nutné zvyšovat naši produktivitu, abychom byli cenově konkurenceschopní. Odměna může dosáhnout až 20 % z dosažené úspory,“ vysvětluje další možnost výdělku Ivan Dzido.
Společnost Sanborn navýšila v loňském roce mzdy o 10 % a v letošním roce se předpokládá navýšení mezd včetně všech benefitů o dalších 7 %. V příštích letech je plánem zvyšovat mzdy ročně o 5 % až 6 %.
Sanborn dbá na vysokou úroveň technologií
Pochopitelně mzda i benefity zajímají zaměstnance nejvíc, ale vedení společnosti zdůrazňuje také neméně důležitý fakt, jímž je stabilita a perspektivita firmy. Vedení si zakládá na vybavenosti kvalitními a velmi moderními stroji, stejně jako na kvalitních spolupracovnících.
Na moderních a přesných strojích pracují špičkoví operátoři s podporou kvalifikovaných technologů, ale též výjimečného know how Sanbornu, které běžné strojírenské firmy neznají.
„Opravdu víme, jak na to. Umíme vyrobit náročné díly z materiálů těžce obrobitelných, např. Inconel, a máme světové zákazníky – silné společnosti zajišťující stabilitu i v nadcházející době světové stagnace jako třeba Siemens, GE, MAN a další. I díky těmto dobrým referencím dnes získáváme další nové zákazníky,“ zdůrazňuje generální ředitel.
„Dovolím si říct, že Sanborn je špičková firma – opravdová značka přesnosti a kvality. Proto rozumím, že je pro mnohé atraktivní v takové firmě pracovat,“ shrnuje Ivan Dzido.
Připr.: Iva Horká (pi)

Sanborn1

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru