• Medřičské listy
  • Kultura
  • Richard Krajčo představení nedohrál. Zradily ho hlasivky. Náhradní termín je 21. května. Vstupenky zůstávají v platnosti

Richard Krajčo představení nedohrál. Zradily ho hlasivky. Náhradní termín je 21. května. Vstupenky zůstávají v platnosti

krajcoDivadelní hru Deštivé dny – s protagonisty Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem – provází ve Velkém Meziříčí smůla.

První termín byl zrušen kvůli onemocnění Švehlíka, druhý náhradní termín v úterý 20. února byl rovněž smolný. Představení herci nedohráli kvůli zdravotní indispozici Richarda Krajča, kterého zradily hlasivky. A tak se po přestávce diváci museli odebrat domů.


Třetí termín pořádající Jupiter club Velké Meziříčí stanovil na pondělí 21. května od 19.30. „Vstupenky zůstávají v platnosti, pokud se vám termín nehodí, můžete vrátit vstupenky do 12. března na programovém oddělení Jupiter clubu," informoval pořadatel. Herci slíbili divákům, že zmíněný kus odehrají celý znovu.

Policejní tandem v krvavé pasti

Na obnažené scéně, pouze se dvěma židlemi (viz foto vpravo), nabízí Divadlo Ungelt drsně krvavý příběh dvou policistů. Ty ztvárnili herci, kteří se už v tomto divadle setkali v inscenaci Láska a porozumění, Richard Krajčo (Denny) a David Švehlík (Joey). Hra amerického dramatika Keitha Huffa Deštivé dny, která se v současnosti s úspěchem hraje na jevištích amerického kontinentu i v Evropě, byla mimo jiné inspirována hrůzným případem z roku 1991, kdy dva strážníci ve městě Milwaukee nedostatečně vyhodnotili situaci, k níž byli přivoláni, a nechali zdrogovaného mladíka na pospas jednomu z nejhorších sériových vrahů a kanibalovi devadesátých let, informují o hře Divadelní noviny.
Denny a Joey jsou kamarádi od dětství, vykonávají v tandemu i svoji policejní profesi. Denny má rodinu, Joey žije sám a popíjí víc, než je zdrávo. Často je zván k Dennymu domů. Ženatý kamarád se snaží svobodnému dohodit nějakou partnerku, včetně té, se kterou kdysi měl (a dosud občas má) sexuální kontakt. Joey však začíná cítit něco víc k Dennyho manželce, ani on jí není lhostejný, vyznačuje se totiž – i přes alkoholické propady – větší citlivostí a empatií než otec jejích dětí. Do toho se připletou konflikty, vyvěrající ze stíhání hodně drsných zločinců i včetně oné hrůzné kauzy. Drastická story končí masakrem, který velkomeziříčští diváci v úterý neviděli. Na rozuzlení si musejí počkat do května...
Někteří si vstupenky ponechali, jiní to vzdali a nechali si vrátit vstupné. Ti se tedy pointu nedozví. „Napotřetí už se opravdu na představení nevypravím, docela jsem z toho byla rozmrzelá,“ sdělila svoje pocity jedna z posluchaček. Další se pak nenechala odradit a do května si ráda počká. „Zejména Krajčo je můj oblíbenec, je nejenom výborný zpěvák, ale jsem překvapená, jak skvělý je i herec. Takže se už teď těším a věřím, že tentokrát to vyjde. Onemocnět může každý."
Hra mělo českou premiéru v roce 2012, v témže roce za ni pak Richard Krajčo získal cenu Thálie, David Švehlík se objevil v nominaci.
Připravila Iva Horká, foto archiv Divadla Ungelt a Josef Matějíček

Dny

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru