Ženy oslavily svůj svátek s Michalem

Brozman MichalMezinárodní den Žen si přišlo oslavit 8. 3. 2018 se spisovatelem a životním koučem na vztahy Michalem Brozmanem 48 Žen. Jistě pro Ženy bylo překvapením, že jsem židle na sezení uspořádala do velkého kruhu.
Michal Brozman byl jeho součástí. Pro jednoho muže v uzavřeném kruhu s tolika Ženami to byla velmi silná energie a jak na začátku Michal Brozman přiznal, byl z toho malinko nervozní. Veškerá organizace celého setkání, jakožto i aranž v sále byla v mé režii a na kruh jsem již zvyklá. V kruhu není nikdo první ani poslední.


Na začátku povídání přišlo nejdříve překvapení.
Z balíčku 50 obálek si každá Žena vytáhla jednu obálku, ve které měla od Michala ručně napsaný vzkaz. Někdy pochvala, někdy otázka, jindy výzva. Podepsáno červeným srdíčkem.
Pak mohly Ženy vzkaz přečíst a nějak pocitově zareagovat. To se až na moji spontánní reakci u ostatních nestalo, celkově se Ženy velmi ostýchaly sdělit svůj pocit, přestože byl Michal velmi otevřený a spoustu příkladů, kdy výchovou v dětství a dospívání byla jeho Duše zraněna, odkrýval sám na sobě.
Otevřelo se spousta témat, jak problémů vztahových, tak i zdravotních. Dotazy byly různé – proč jsou muži nevěrní, proč jsou k sobě partneři neupřímní a nesdělí své niterné pocity, proč je těžké být sám sebou, jak si najít práci, aby mi přinášela radost a podobně.
Velké téma byly děti a to, jak různé příkazy, zákazy, někdy jedna jediná věta vyřčená dítěti do věku 6 let ho může zablokovat na celý život... Dítě spadne, něco rozbije a slyší..no ty jsi ale nešika, podívej, co jsi to udělal... dítě dovádí a skotačí a slyší: ...buď už konečně zticha... tak ano, program v nevědomí je nastaven a v dospělosti nastává problém se sebevyjádřením, jede program: MLČ, BUĎ ZTICHA...
Dotazy byly i na příčiny nemocí.
Proč angína, proč brýle, proč opary... vše je řeč těla. Nemohu-li svobodně a upřímně říci, co mě trápí a mám nastaveno z dětství „mlč, buď zticha", nahromadí se mi ono nevyřčené v oblasti krku a vyústí to kupříkladu v angínu. Děti jsou zrcadlem rodičů a to co se děje dětem, rodičů jest. I já mám v praxi toto ověřeno, že nemoci dětí do 6 let nejsou jejich, ale jejich rodičů a děti svojí nemocí upozorňují na problém v rodině. Kašlající a dusící se děti hovoří ke svým rodičům, že už nemohou tu atmosféru doma udýchat, že jsou přímo dušeny. Michal Brozman doporučil Ženám, aby si svoje emoce psaly třeba na papír, aby si dovolily je pustit. Připustil, že někdy i lepší doma nástěnka a na ni psané lístečky, než vůbec nekomunikovat. Na lístečku by mohlo být třeba napsáno: teď na mě 3 dny nemluv, mám v sobě vztek, čekám menstruaci...
Ženy ze strachu být upřímné a dovolit si se sebevyjádřit hromadí vše jako odpad v krku až se dopracují k problémům se štítnou žlázou.
Ženy, které si ze strachu nedovolí se sebevyjádřit v oblasti sexuality si zanáší svoji dělohu.
Moje osobní zkušenost z dlouholeté porodnické praxe v této oblasti je alarmující... velké procento Žen provozuje sex s partnerem jenom ze strachu, aby nešel za jinou, aby byl doma klid... a gynekologická onemocnění na sebe nenechají dlouho čekat. Upřímnost potlačena.
Ženy si na přednášce mohly zakoupit i knihy Michala Brozmana: Od Srdce 50 vzkazů Ženám, Jak se zbavit ega a Když přichází nemoc aneb Pravdivost Srdce.
Vstupenky na přednášku byly slosovatelné a tři Ženy si odnesly malý dárek.
Ručně malovaný hrneček a obrázek na plátně byly z mé vlastní tvorby, první cena byla kniha Michala Brozmana s věnováním. "Jsem dojatý" pravil Michal Brozman, když jsem mu popřála k jeho nadcházejícím čtyřicátinám a předala mu osobní dárek.
Přestože se přednáška o hodinu protáhla a některé Ženy nevydržely až do konce, zpětnou vazbu na setkání s Michalem Brozmanem mám od Žen velmi pozitivní a zřejmě dojde i k zrealizování jednodenního semináře s Michalem Brozmanem na téma: Numerologie a barvy.
Libuše Kotoučková, bába porodní

brozman michal_zeny

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru