Kapela Forrest Jump (FJ) vstoupila do hudební ,,jámy lvové“ jako předkapela skupiny Arakain

Forest jumpNejpovolanější ze skupiny FJ zpěváka, frontman a také manažer uvedeného seskupení Pepa Michálek, a poté nejmladší člen, bubeník David Nevěčný z našeho města, odpověděli na několik otázek vztahujících se k uvedenému podzimnímu tour.

Nejdříve otázky na Pepu Michálka

1. Kolik manažerské a jiné práce stojí za tím, že jedete jako support české metalové legendě jakou skupina Arakain bezesporu je?
Celé je to především o práci kapely. Nic z toho by nebylo možné, kdybychom netáhli za jeden provaz. V letošním roce jsme po omlazení a ustálení sestavy vydali desku a řekli si, že pro ni uděláme maximum, kterého budeme schopni. Do toho spadá i práce na propagaci, takže bych asi nespočítal telefonáty a emaily s vydavatelstvím, nejrůznějšími časopisy, webziny atd. V rámci propagace jsme chtěli také co nejvíc koncertovat, takže když přišla možnost zúčastnit se tour k 20. výročí alba Apage Satanas, nebylo co řešit. Osobně si to užiju na maximum, protože v období dospívání pro mě byl Arakain naprostou jedničkou.
Nicméně můžu prozradit, že na jaře 2019 nás čeká další turné, tentokrát spolu s jednou z nejúspěšnějších kapel posledních let – partou Traktor.
2. U koho z vás (myslíme tím členy FJ) se zrodila myšlenka oslovit Arakain s vaší nabídkou. Nebo to bylo obráceně, Arakain oslovil vás?
Celé to vzniklo v období těsně před vydáním našeho aktuálního alba. Na jaře 2018 jsme odjeli několik koncertů, kde jsme se potkávali a vzhledem k tomu, že basista Arakainu Zdeněk Kub měl ve dvou případech rodinné povinnosti, zaskakoval za něj náš basák Mára. Tam se asi zrodila prapůvodní myšlenka, že by to mohlo vyjít. Já ale myšlenku na šňůru s Arakainem nosím v hlavě strašně dlouho . A teď jsme tady...
3. Potkali jste se již někdy dříve s Arakainem na jednom podiu , nebo to bude premiéra?
Za dobu fungování FJ jsme se občas potkávali v rámci festivalů, naposled trochu intenzivněji letos na jaře při vystoupení na Slovensku a několika akcích u nás.
4. Určitě je to pro FJ velká věc, ale co od celé tour jako skupina i jako jednotlivec očekáváš/očekáváte?
Osobně čekám to, že si strašidelně užijeme hraní před legendou. Většinou se očekávání snažím nemít, což se týká všeho. Předejdeš tím většinou pocitu zklamání. V tomto případě je ale jasné, že půjde o koncerty v krásných sálech, se super zvukem a návštěvnost v řádech stovek fanoušků. Pro nás naprostý luxus.
5. Jak by se dal specifikovat styl hudby, kterou hrajete a jaké skladby jste si připravili pro fanoušky?
Páteř našeho setu je postavena na aktuálním albu, které se jmenuje stejně jako my, tedy FORREST JUMP. Skladby z tohoto alba doplníme většinou klipovkami a obecně songy, které by v podvědomí fanoušků mohly být. A ke stylu? Já moc neškatulkuju... Obecně tomu říkám rokenrol, což je pro mě vše od The Doors až po Napalm Death...
6. Určitě je velice časově náročné skloubit dohromady hraní, práci, rodinu a dá se to vůbec vše stíhat bez pomoci jiných...
Bez pomoci jiných určitě ne... Asi každý, kdo chce dělat takto časově i finančně náročný koníček, potvrdí, že bez tolerantní rodiny by to nešlo. Tým Forrest Jump dnes není jen pět muzikantů, ale také lidé, kteří ve svém volném čase jezdí s námi a pomáhají nám v nejrůznějších doprovodných činnostech. Jsme za ně strašidelně rádi.

A co říká David Nevěčný?

1. Jak si užíváš ve věku (18let) takovou akci a na jaký pomyslný stupínek ji řadíš ve svém dosavadním hudebním životě?
S Arakainem jsme už pár koncertů odehráli a potkali jsme se i na několika festivalech, ale nikdy to nebylo celé turné, takže se na to nesmírně těším. Rozhodně toto patří v mém pomyslném žebříčku úspěchů mezi horní laťky.
2. Připravoval ses nějak speciálně, nebo máš nějaký rituál v přípravě před tolika důležitými vystoupeními?
Určitě jsem strávil více času tréninkem našich songů, abych za bicí sedal s klidem a jistotou. Rituál snad ani žádný nemám. Nicméně je pro mě důležité jít na stage s tím, že do toho dám maximum.
3. Kde nejblíže našemu městu budete s Arakainem vystupovat a jak se těšíš na případné „naše" fanoušky?
Nejbližší koncert odehrajeme v Trnavě u Třebíče, a to 19. 10. 2018. Vím, že zde bude spousta známých a přátel, na které se moc těším. I do tohoto koncertu dáme maximum a doufám, že se bude líbit nejen našim fanouškům.
4. Víme, že jako bubeník vystupuješ i s několika dalšími seskupeními, ale je pro tebe Forrest Jump to hlavní, nebo jak to vnímáš?
I když mě baví hrát snad jakýkoliv hudební styl a rád si zahraji i v jiných kapelách, stále je pro mě Forrest Jump a styl, který hrajeme, prioritou.
5. A poslední otázka, kolik koncertů vlastně uváděné turné bude mít?
Celkově jde o 12 koncertů rozesetých po celé republice, takže velká paráda.
Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně sil do další tvůrčí hudební práce.
(redkov) Foto: archiv skupiny FJ

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru