Snímek Chvilky uvidí diváci v Jihlavě i v Meziříčí

nataceni filmu_Chvilky_9Beata_Parkanova_Martin_DoubaKraj Vysočina a produkce filmu Chvilky pořádá slavnostní premiéru firmu Chvilky režisérky a scénáristky Beaty Parkanové, která pochází z Velkého Meziříčí. Slavnostní premiéra se bude konat 1. listopadu 2018 od 19.15 v kině Dukla Jihlava za přítomnosti herců a tvůrců filmu. Na jihlavskou premiéru se chystá režisérka Beata Parkanová, hlavní herečka Jenovéfa Boková, a herečka Alena Mihulová.

Jak našemu týdeníku potvrdila režisérka filmu, její snímek uvidí také diváci ve Velkém Meziříčí. Podle sdělení Jupiter clubu VM se Chvilky budou promítat v neděli 18. listopadu od 17.30 hodin v kinosále Jupiter clubu, Náměstí 17, VM.

Přítomen by měl být kromě režisérky i herec Martin Finger. Po skončení projekce proběhne beseda o filmu. Ta v rozhovoru pro naše Listy před časem uvedla, že zmíněný debut je částečně její autobiografií. Na dotaz, zda se inspirovala tím, co prožila sama, odpověděla, že ano. „Téma, které postava zachycuje, bylo v určité etapě mého života i moje téma. Ale když v tom jste, tak těžko může situaci zaznamenat, protože nemáte ten správný odstup," řekla Beata Parkanová, „takže když se mi podařilo zmíněnou životní etapu vidět s odstupem, snažila jsem se ji zachytit tímto scénářem. Anežka se mnou sdílí pocity, emoce, touhy, trápení. To je do velké míry autobiografické. To, co se má naučit, to bych řekla, že je moje.
Ale třeba to, v jakých vnějších situacích vše odžívá, je už filmařský posun, aby se to odehrálo tak, jak jako autorka potřebuju."
Ve filmu, který zaznamenává sedm setkání hlavní hrdinky s důležitými postavami jejího života – s matkou, otcem, babičkou a dědou, s psycholožkou a s muži, diváci uvidí například Jenovéfu Bokovou (hlavní hrdinka Anežka), Jaroslavu Pokornou (babička), Taťánu Medveckou (zdravotní sestra), Martina Fingera (otec) a Ladislava Trojana (děda).
Všichni jmenovaní jsou právě těmi, kteří do našeho města a okolí kvůli natáčení loni zavítali. Producentem snímku s rozpočtem 15 milionů korun je Viktor Tauš.
Text a foto: Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru