Volejbalisté na 50 %

VolejbalPoslední dvojzápas 1. ligy mužů byl jako noc a den. Nejprve přijel favorit z Bučovic. Nemáme s nimi žádnou pozitivní bilanci. V loňské baráži jsme dvakrát prohráli 2:3 a 0:3, v Českém poháru 1:3 a nyní nás čekal další zápas. A byl to další ze smolných zápasů. Chyběl nám Ríša Stanislav, jinak jsme byli kompletní. Nehráli jsme sice špatně, ale neuhráli ani set. Začátek úvodního setu patřil soupeři.

 

Své sehrála určitě nervozita. Ovšem postupně jsme se do zápasu dostávali a skóre srovnávali. Naneštěstí vždy, když jsme vyrovnali, tak jsme udělali chybu, kterou bučovičtí ihned potrestali a znovu utekli. To se stalo několikrát. Výsledkem byla porážka 21:25. Druhý set začal podobně jako první, ale tentokrát jsme byli pozornější a procento našich nevynucených chyb šlo rapidně dolů. Od poloviny setu jsme neustále vedli až k velice nadějné koncovce, kdy jsme dokonce vedli 23:20. Soupeř otočil a snížil na 21:23 a šel na podání. Vše hrálo pro nás. Pak se však stalo něco neočekávaného. 4 esa po plachtivém servisu najednou rozhodla, že ani tento set neuhrajeme. Třetí set začal téměř fiaskem. Přetrvával ještě otřes z nečekané porážky v předcházející sadě. Náskok soupeře narůstal až na hrozivých 10 bodů. K naší cti slouží, že jsme „flintu do žita" nehodili a výsledek alespoň částečně zkorigovali. I přes porážku 0:3 jsme nehráli zase tak špatně. Spíš rozhodl až příliš velký respekt ke zkušenému soupeři, kterého jsme nedokázali porazit ani počtvrté. Jen pro zajímavost za Bučovice nastoupil náš odchovanec Pavel Jelínek a ve svých 35 letech nehrál vůbec špatně. Každopádně co se týká tabulky a našeho postavení v ní, musíme se soustředit na zápasy s týmy, které jsou výkonnostně na naší úrovni a v tabulce někde kolem nás.
VELMEZ – Bučovice 0:3 (-21, -23, -18) sestava: Kasan, Jaša, Žaba Š., Pavlovský, Žaba O., Huryta, libera: Koukal, Slavík, střídali: Kučera, Maňas, Medek, Benáček, Šimek,Pospíšil.
Co se nepovedlo v pátek, podařilo se hned v dalším zápase. Přijel náš soused z tabulky. Tým ze Starého Města. Také i s tímto soupeřem jsme měli silně negativní bilanci. Vloni porážky 2:3 a 2:3 a i letos jsme na půdě soupeře prohráli 2:3. Naším úkolem bylo vyhrát za 3 body! Tedy mohli jsme ztratit pouze set. Ihned od začátku jsme byli maximálně pozorní a vytvořili si pohodlný náskok 6:1. To nás uklidnilo. Prakticky do konce setu, i když soupeř částečně korigoval, jsme neustále vedli a proměnili hned první setbol. Další set byl plně v naší režii. Začátek vyrovnaný, potom jsme kvalitní hrou soupeři utekli a set vyhráli 25:15. Nejtěžší byl set poslední. Staré Město využilo zkušeností svých hráčů, kteří si uvědomili, že už by to mohl být set poslední, přestali dělat chyby a najednou pomalu a nenápadně přebírali otěže tohoto setu a do koncovky šli s mírným vedením 20:18. My však měli formu a skoro mazácky jsme 4 body za sebou skóre otočili a pohodlně dovedli jak set, tak celý zápas do zdárného konce.
VELMEZ – Staré Město 3:0 (21, 15, 22) sestava: Kasan, Jaša, Benáček, Kučera, Žaba O., Huryta, libera: Koukal, Slavík, střídali: Šimek, Pavlovský, Maňas, Žaba Š., Částka, Pospíšil.
Tabulka vypadá pro nás nyní hodně nadějně. Dosáhli jsme 20 bodů a pošilháváme po play off. Co si více přát. Ještě se však hraje do konce základní části o 24 bodů (8 zápasů). Soutěž je však vyrovnanější než v loňském roce, proto ještě nejásejme. Nyní po týdenní přestávce se utkáme opět v domácím prostředí v pátek 7. 12. v 19.30 s brněnskou Teslou a v sobotu 8. 12. v 18.00 s největším favoritem na prvenství frýdecko-místeckým Black-Volley Beskydy.

Petr Juda

Tab volejbal

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru