Volejbaloví junioři si řekli o naději

JunioriJuniorská extraliga je pro nás v letošní sezóně hodně zapeklitá. Odešla předchozí „medailová" generace hráčů a v sestavě nezůstal „kámen na kameni". Navíc jsme byli přeřazeni do „české" skupiny, která je letos bezpochyby mnohem těžší než „moravská".

A do třetice jsme hned v prvním kole narazili na našeho budoucího souseda v tabulce, družstvo Proseku, který nás porazil dvakrát 3:2. Nyní bojujeme o holou existenci. V uplynulém víkendu se bojovalo o další body. Nejprve v hale jednoho z favoritů skupiny Dukly Liberec. Spiklo se proti nám i počasí a pro technické problémy s auty, jsme dorazili do Liberce na poslední chvíli, a to jenom 7 hráčů. Ostatní dojížděli postupně. Oba zápasy jsme dřeli, bojovali, ale soupeř byl zkušenější a rozhodující míče vždy uhrál pro sebe. Přesto jsme v každém zápase uhráli alespoň set. Nic to sice neznamená, co se týká bodů, ale aspoň něco.
Dukla Liberec – VELMEZ 3:1 (-24,14,21,18), 3:1 (17,-23,18,20)
Sestava: Krejčí, Medek, Pospíšil, Juda, Částka, Doležal, libero Němec, v druhém zápase: Krejčí, Medek, Pospíšil, Juda, Němec, Doležal, libero Částka, střídali: Smetana, Pokorný, Novák, Špaček, Vanini
Další den nás čekalo první kolo odvet a hned opět Prosek, tentokrát v Praze. Nervy drásající první zápas se rozhodoval v koncovkách úvodních dvou setů a bohužel byl vždy šťastnější soupeř. Ten dovršil své snažení jednoznačným vítězstvím v třetím setu. V druhém zápase, i když jsme udělali radikální změny v sestavě, to s námi nevypadalo ani trochu dobře. První set jsme si prohráli vlastními chybami, druhý set jsme urvali a třetí set byl obrazem prvního. Od čtvrtého setu, když případná porážka by znamenala již asi definitivní poslední místo, se najednou obraz hry změnil. My jsme začali uhrávat i  těžké míče, neustále jsme vedli a i když soupeř dotahoval, nenechali jsme si vítězství již vzít. Zkrácená hra v pátek setu byla již plně pod naší kontrolou. Nakonec vítězství 3:2 nám dalo alespoň nějakou naději vyhnout se baráži o udržení. Hráli jsme dobře a čeká nás ještě 8 zápasů, sice se samými těžkými soupeři, ale podle výkonu v posledních dvou setech, nejsme bez šance.
SK Prosek – VELMEZ 3:0 (32, 23, 13), 2:3 (21,-24,19,-18,-9)
Sestava: Krejčí, Medek, Pospíšil, Juda, Němec, Doležal, libero Novák, v druhém zápase: Pokorný, Medek, Doležal, Juda, Němec, Krejčí, libero Novák, střídali: Smetana, Pospíšil, Vanini, Špaček.
Nyní je pro juniory přestávka až do soboty 9. 2. 2019, kdy sehrají další dvojzápas v Českých Budějovicích. Doma se představí hned další den 10. 2. 2019 a utkají se s obhájci zlata družstvem Lvů Praha.
Tento víkend bude velice důležitý pro družstvo mužů v 1. volejbalové lize. V pátek 7. 12. v 19.30 přivítáme brněnskou Teslu a v sobotu od 18 hodin se potom utkáme s favoritem na prvenství Black Volley Beskydy.
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru