Vydřené body v 1. volejbalové lize

volejbal 1Venku se nám letos nedaří. Většinu bodů jsme získali z domácích zápasů. Z hřišť soupeřů jsme doposud dovezli pouhé 4 body za vítězství na Tesle Brno a porážce 2:3 ve Starém Městě. Nejinak tomu bylo i po uplynulých dvou kolech, i když jiskérka nakonec vzplála v jedno dvoubodové vítězství. Nic nepomohlo, že jsme zajížděli k celkům, které byly v tabulce pod námi.

V pátek to byl poslední celek tabulky tým ČZU Praha. Připravovali se na nás a sešli se v kompletní sestavě. Hodně si věřili. To samé jsme se dá říct i o nás. Konečně jsme chtěli prolomit smůlu ze zápasů mimo naší tělocvičnu. Jeli jsme sice oslabeni o blokaře Adama Benáčka, smečaře Martina Maňase a libera Jirku Koukala, Přesto s cílem vyhrát. První setu tomu také nasvědčoval. Soupeře jsme k ničemu nepustili a s přehledem zvítězili 25:16. To bylo však na další dva sety vše. Druhý set jsme projeli jednoznačně, jakoby nás zasáhla spící nemoc. V dalším setu jsme se již probrali, ovšem v koncovce jsme vyrobili několik chyb a set získali studenti z ČZU. Teprve ve čtvrtém setu jsme ukázali, že umíme hrát výborný volejbal a po precisní hře podporovanou tvrdými smečemi Ondry Žaby jsme srovnali na 2:2. Zkrácená hra představující 5. rozhodující set byla zcela v naší moci. Od začátku jsme vedli a dotáhli set do koncovky. Jako snad již tradičně jsme dovolili soupeři zkorigovat náš náskok a dokonce vyrovnat na 14:14. To však bylo vše. Potom nám stačili již jen dvě rozehry a set a tím pádem i celý zápas byl náš.
ČZU Praha – VELMEZ 2:3 (-16,16,21,-15,-14) sestava: Kasan, Jaša, Huryta, Kučera, Stanislav, Žaba Štěpán, libero Slavík, střídali Žaba O, Šimek, Pavlovský
Se stejnými ambicemi jsme odjeli druhý den do Českých Budějovic. I záložní tým extraligového Jihostroje se na nás zaměřil a poslal do boje to nejlepší, co měl k disposici. My povzbuzeni výsledkem z Prahy jsme chtěli i zde urvat nějaké body. Začali jsme dobře. Ovšem v polovině prvního setu jsme začali dost chybovat čehož budějovičtí náležitě využili a první set byl jejich. V druhém setu jakoby na nás padla deka a domácí nám prakticky nic nedovolili. Třetí set ukázal, že soupeř hraje pouze tak, jak jim dovolíme. My přitlačili ve všech činnostech a najednou se začal obraz hry obracet. Chyby v koncovce (jakoby už tradičně) set zdramatizovaly, ovšem z vítězství jsme se radovali nakonec my. I ve čtvrtém setu jsme hráli dobře, dokázali jsme i otočit vedení soupeře a do koncovky jsme šli se slibným náskokem 22:19. A od té doby jsme hráli většinou jenom my.Bohužel! Budějovice pouze podávali a my útočili buď do autu, nebo do dobře postavených bloků. Míče téměř zadarmo domácí lehce zpracovali a dobře zúročili tvrdým útokem. Výsledkem bylo, že jsme již neuhráli ani bod v tomto setu a pochopitelně ani v tomto zápase. Škoda.
České Budějovice B – VELMEZ 3:1 (20,14,-23,22) sestava: Šimek, Žaba O., Huryta, Kučera, Stanislav, Žaba Š, libero Slavík, střídali: Kasan, Jaša, Pavlovský
Zápasy posledního dvojkola 1. volejbalové ligy jsme zakončili letošní rok. Do konce základní části zbývají sehrát ještě 4 kola. Proti loňskému roku jsme bodově na tom mnohem lépe, postavením v tabulce rovněž. Můžeme tedy vyhlížet s mírným optimismem. Soutěž proti loňsku je však vyrovnanější a myslím, že i kvalitnější. I téměř beznadějně poslední ČZU Praha předvádí dobrý volejbal a k jeho porážce musí soupeř vynaložit velké úsilí. Stále hrajeme o play off. Hraje se ještě o 12 bodů, my jsme 2x doma a 2x venku a nic není pro nikoho jisté. O to více nám musí v hlavách znít motto celé sezóny „Hrdinové nekecaj a do tmy jdou".
Petr Juda

volejbal 2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru