1. liga volejbalu: favorité vyhráli

VolejbalisteZačalo play off 1. volejbalové ligy. My jsme na rozdíl od loňské sezony, kdy jsme hráli skupinu o záchranu, letos poprvé okusili atmosféru vyřazovacích bojů. Pro nás jednoznačně zlatý hřeb již tak úspěšné sezony. Jelikož jsme obsadili poslední 8. postupové místo, utkali jsme se s vítězem dlouhodobé části Sokolem Bučovice. První dva zápasy jsme sehráli u soupeře.

Bučovice, byť nováček 1. ligy, má velice zkušené družstvo, v jehož středu nastupují hráči s dlouholetými extraligovými zkušenostmi. Proto by také jasně patřili k favoritům pro celé play off nebýt výrazného posílení Brna B hráči z vlastního extraligového „áčka“. My jsme odjeli do Bučovic oslabeni o klíčového smečaře Romana Jašu a o zraněné libero Jirku Koukala. Přesto jsme podali jeden z nejlepších výkonů proti tomuto soupeři, se kterým jsme zatím ještě nikdy nevyhráli. Základní sestava ve složení Jan Kasan na nahrávce, Honza Kučera jako diagonální, Ondra Žaba a Ríša Stanislav na smeči, Jirka Huryta a Adam Benáček na bloku. Liberem byl Marek Slavík, na lavičce dále nahrávač Víťa Šimek, blokař a smečař Štěpán Žaba, smečaři Dominik Medek a Martin Maňas a diagonální hráč Martin Pavlovský. Začali jsme třemi chybami, ovšem postupně jsme vyrovnali hru i skóre. V koncovce byli zkušenější domácí. Podobně probíhal i druhý set. V třetím setu jsme převzali iniciativu my a vytvořili si slibný náskok 19:14. Potom jsme udělali neuvěřitelné množství chyb a přeplněná bučovická tělocvična aplaudovala a začala slavit.
Bučovice - VELMEZ 3:0 (20,22,22)
O necelých 24 hodin později jsme se do bučovické tělocvičny s nízkým stropem a lehkým přítmím vrátili k první odvetě. Naše sestava byla oslabena o D. Medka a O. Žabu, kteří odjeli na extraligu kadetů, a o V. Šimka. Ondra Žaba nakonec přijel, když odkaučoval dvě extraligová utkání kadetů v Ostravě, sedl do auta a ještě stihl rozcvičování. Trochu jsme zamíchali se sestavou, na smeči nastoupil Martin Maňas, jako diagonální Martin Pavlovský. Bojovali jsme, ale nedařilo se. Dělali jsme chyby. V druhém setu se nakonec dostal na smeč spolu s bratrem Ondrou i Štěpán Žaba a začal kouzlit. V tomto setu měl snad 100% úspěšnost na smeči. Na co sáhnul, to uhrál. Pozadu nezůstali ani ostatní. Rozehrál se i M. Pavlovský. Set jsme otočili a nakonec v koncovce vyhráli. První vyhraný set s Bučovicemi v této sezoně. Hodně, nebo málo? V dalších setech oba týmy předváděly výborný volejbal a podruhé zcela zaplněná hala nakonec opět slavila vítězství svého družstva. My odešli se ctí. I když sety tomu neodpovídají, byl tento druhý zápas mnohem vyrovnanější než ten první. Nám vždy utekl začátek vlastně všech setů. Dotahovali jsme, ale krom 2. setu se nám to otočit nepodařilo.
Bučovice – VELMEZ 3:1 (18,-22,18,16)
Play off nyní pokračuje v pátek 8.2. od 19:30 v naší hale u kostela a kdyby se nám podařilo vyhrát, tak potom čtvrtý zápas by byl v sobotu 9. 2. v 18:00 hodin. Budeme se bít! Zatím favorité potvrzují své role a ve všech zápasech je to 2:0 pro lépe postavené týmy po dlouhodobé části: Beskydy – Staré Město 3:1,3:0, Brno B – Lvi Praha B 3:1,3:0 a MFF Praha – Dobřichovice 3:0, 3:2.

Petr Juda

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru