Starší žáci házené odehráli prestižní mezinárodní turnaj na Slovensku

HazenaZornoO víkendu 1. až 3. února vyrazili starší žáci házené na největší mládežnický turnaj na Slovensku, prestižní Zorno Cup, který pořádá oddíl Tatran Stupava. Turnaj se konal ve 3 městech a pěti halách ve Stupavě, Malackách a Modře.

Byl určen pro pět kategorií od minižáčků až po starší dorost. Zúčastnilo se ho 66 týmů ze čtyř zemí a více než 1050 dětí. Turnaj bývá v posledních letech velmi kvalitně obsazen a pořadatel si většinou týmy vybírá. My jsme přihlásili starší žáky a těšili se na konfrontaci s tím nejlepším co můžeme ve své kategorii potkat. Bohužel už před turnajem jsme řešili různé nemoci a nachlazení což se v průběhu turnaje ještě prohloubilo. Více než hru samotnou jsme řešili zdravotní stav jednotlivých hráčů a jejich alespoň částečné využití v zápasech.
V prvním utkání naší těžké skupiny jsme narazili na pozdějšího suverénního vítěze turnaje hazenkářskou akademii z maďarského Veszprému (jejich muži každoročně hrají hazenkářskou Ligu Mistrů) . I když se kluci snažili, soupeř byl silově i herně úplně někde jinde a vysoko zvítězil. Ve druhém pátečním zápase jsme předvedli asi náš nejlepší výkon proti velmi silné Olomouci. Po horší první půli se kluci rozehráli a ve druhém poločase už soupeře i přehráli. Na body to však nestačilo a vítězství si připsal soupeř. V sobotu v posledním utkání skupiny nás ještě pokořili kluci z Karviné startující pod hlavičkou RHC doplnění šikovnými hráči z Kopřivnice. Odpoledne jsme ve skupině o 13.-16. místo prohráli po našem nejhorším výkonu na turnaji s B týmem Olomouce. Nutno podotknout, že kluci z Olomouce podali výborný výkon a za bouřlivého povzbuzování jejich kolegů z Áčka a jejich minižáčků si vítězství plně zasloužili. Po zápase jsme rozdali klukům léky poslali je spát a ti zdraví navštívili místní welnes. Ráno nás v utkání o 15. místo čekala Dukla Praha a kluci chtěli předchozí nezdary odčinit a zápas si užít. To se povedlo. I když soupeř byl šikovný a snaživý, kluci splnili pokyny trenéra, v zápase se téměř vše dařilo a zaslouženě jsme vyhráli.
Turnaj byl pro nás tentokrát i kvůli nemocem velmi těžký, ale kluci se snažili a snad nabyté zkušenosti zúročí ať už v Lize Vysočiny, Žákovské Lize, nebo druhé lize mladšího dorostu. Velmi dobře odchytal celý turnaj Lukáš Deraha. Dobré je, že proti těžkým soupeřům dostali prostor všichni hráči, dokonce si všichni dali branku. Turnaj hodnotíme pozitivně a kluci si snad uvědomí, že konfrontace s těmi nejlepšími bez ohledu na výsledek je tou správnou cestou k jejich sportovnímu růstu.
Velké poděkování patří vedoucím družstva z řad tatínků za pomoc při turnaji.

Utkání:
Velké Meziříčí - Éles Veszprém 13:26
Velké Meziříčí - HCB Olomouc A 12:16
Velké Meziříčí - RHC Karviná 7:16
Velké Meziříčí - HCB Olomouc B 11:18
Velké Meziříčí - Dukla Praha 18:9

Hráli:
Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Filip Čížek, Pavel Kotouček, Jakub Mach, David Slabý, Adam Požár, Jakub Strýček, Radovan Škoda.

Trenér: David Stoklasa
Vedoucí družstva: David Strýček, Kamil Deraha, Vlastimil Požár.

David Stoklasa

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru