Český pohár žáků ve volejbale

volejbalPoprvé v mnohaleté pohárové historii jsme ve Velkém Meziříčí pořádali jeden z turnajů Českého poháru žáků. Je to jediná dlouhodobá celorepubliková žákovská soutěž, která má velkou tradici a utkávají se zde nejlepší žákovské týmy z celé ČR. Sestává se z celkem 6 turnajů.

Podzimní část je rozdělena regionálně Čechy-Morava a hrají se tři kvalifikační turnaj o postup do finálové čtyřiadvacítky. Po Novém roce se potom hrají další tři turnaje již finálové zredukované soutěže. Je rozdělena do 3 výkonnostních skupin, z každé vždy první dva celky postupují do vyšší skupiny a poslední dva celky sestupují do nižší. My jsme si dali za úkol v letošní sezóně tým žáků zkonsolidovat hlavně podle věku a v dalších letech potom se snažit o výkonnostní vzestup. A i když letos žádný cíl, co se týká umístění není, přesto jsme trochu překvapivě do finálových bojů postoupili. Není to sice žádná zázrak (hrálo 36 týmů), ale jako dílčí úspěch to považovat musíme. Jsme v třetí výkonnostní skupině a už v ní asi zůstaneme. Přesto se dá již trochu předvídat, jakým směrem se naši žáci budou posouvat. Proto jsme se také přihlásili do pořadatelství. Zkusili jsme si to poprvé. Problém je, že turnaj pro 8 družstev se musí hrát minimálně na dvou hřištích. To u nás nemáme, ale tělocvičny v Komenského ulici a v Bezděkově nejsou zase tak vzdáleny od sebe, aby se nedalo přecházet. Museli jsme trochu upravit rozlosování, vyměřit přesně časy začátků zápasů a dodržovat přestávky mezi nimi, aby se moc neprodlužovalo. To jsme zvládli výborně. Druhým problémem bylo ubytování. Ubytovat sedm družstev v našem městě je velice obtížné. Nakonec jsme zvládli i to, byť jedno družstvo spalo v nedalekých Borech. Všechny stresy a starosti nám vykompenzoval celý turnaj. Hlavně výkon našich hráčů. Sešli se téměř kompletní včetně těch, co doléčovali nemoci nebo pozdrželi odjezd na lyžařskou rekreaci na horách. A hráli s nadšením. Úplně se k našemu údivu i údivu přítomných rodinných příslušníků překonávali. To že budeme hrát s nasazením a nadšením jsme čekali, ale sami hráči překvapili a posunuli hranici svých možností někam hodně nahoru. Což je určitě pozitivní zpráva pro příští družstvo kadetů. Lavička fandila, fandili i ti, co se nedostali ani mezi dvanáctku hráčů, přijeli i se svými rodiči, prarodiči i jinými příbuznými. Atmosféra byla ohromné. První hrací den neztratili ani set a vyhráli všechny své 4 zápasy. Další den už to tolik nešlo. Zbývající 3 zápasy naši žáci prohráli, ale i tak zanechali výborný dojem. Vysněný postup do druhé výkonnostní osmičky se sice neuskutečnil, ale to teď rozhodně nevadí. Výsledek není všechno, předvedená hra nadchla. Pořádný dík také patří Michalovi Janákovi, Ondrovi Žabovi, Štěpánovi Žabovi, kteří kromě svých trenérských povinností se starali o vše, co se týkalo organizace. Dále kadetům a juniorům našeho klubu, kteří po celé oba hrací dny zapisovali, Míše Dvorské, která se starala o občerstvení. divákům za povzbuzování a potlesk, i když se nedařilo. Prostě všem, kteří se kolem turnaje pohybovali.
Na závěr naše sestava: Pavel Prudek, Jakub Sklenář, Filip Trojan, Josef Chalupa, Adam Dobrovolný, Jáchym Dvořák, Radek Hlávka, Jakub Janák, Matěj Janák, Jakub Janíček, Robin Strnad, Jan Vacek a z diváckých laviček neúnavně povzbuzovali bratři Robin a Šimon Veselí .
Výsledky našeho družstva:
VELMEZ – Orion Praha 2:0 (16,10), Zlín 2:0 (12,24), Dansport Praha 2:0 (19,24), Olomouc 2:0 (23,20),
VELMEZ – Odolena Voda 1:2(-19,25,-10, Svitavy 0:2 (-17,-21), Lvi Praha 0:2 (-24,-18)

TABULKA:
1. Svitavy 7 6 1 13:3 18
2. Odolena Voda 7 5 2 12:6 15
3. Zlín 7 5 2 11:6 14
4. VELMEZ 7 4 3 9:6 13
5. Olomouc 7 4 3 9:7 12
6. Lvi Praha 7 3 4 6:9 8
7. Orion Praha 7 1 6 3:13 3
8. Dansport Praha 7 0 7 1:14 1

Velké Meziříčí, 18. 2. 2019, Petr Juda

volejbal1volejbal2volejbal3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru