Zahrejte si discgolf!

DiscGolfS přišlým jarem se nabízejí nové možnosti vyžití se při tzv.outdoorových sportech.
Jedním z nich je i discgolf, vyloženě pohodový a procházkový sport provozovaný ve vybraných parcích.

U nás ve Velkém Meziříčí jde o devítijamkový DG Park Kunšovec; celková délka drah jednoho okruhu v něm měří 509 metrů – patří proto k menším areálům tohoto druhu a určení. Tzv. par zde činí 27 bodů (základně 9× 3, anebo s + a - odchylkami). Velkou výhodou Kunšovce je jeho malebnost, viditelné terénní převýšení - zkrátka, není to žádná „placka"–, dále i poměrně velká hustota stromového a keřového porostu (takže se musí házet více technicky, nežli jen tak nějak „řampulácky") plus poněkud paradoxně také jistá jakoby nenáročnost. Jde o ideální prostor aktivní pohybové činnosti pro skupiny přátel anebo pro rodiny s dětmi.
Speciální discgolfové disky se dají buďto zakoupit, anebo i zapůjčit v turistickém a informačním centru v přízemí zdejší radnice. Při výpůjčce zaplatíte vratnou kauci 250 Kč za jeden disk; takže pokud jej neztratíte, máte to vlastně zdarma. Areál je volně přístupný široké veřejnosti. Je-li však v pásmu dostřelu člověk nebo zvíře, házet nesmíte; zásah totiž bývá nepříjemný a bolestivý, hrozí dokonce i zranění. S obyčejnými dětskými „létajícími talíři" na discgolfové hřiště sice pochopitelně také můžete, ale prakticky to nemá smysl: vaše výsledky s nimi by zde totiž nemohly být dobré.
Chcete-li si zahrát s větší konkurencí, otevřete si nové internetové stránky www.idiscgolf.cz , anebo ještě i původní www.discgolf.cz... Tam rozklikněte sekci Turnaje a přihlašte se na zvolenou akci a do příslušné kategorie. Přičemž členy České asociace D-golfu (ČADG) být můžete, ale nemusíte.
Nejbližší takovou vhodnou příležitost nabízí www.idiscgolf.cz... Jde o tradiční velkopáteční turnaj „Jesus Christ Memorial", který se uskuteční 19.dubna v DG Parku "Milénova" v brněnské čtvrti Lesná. Tamější trať je velmi pěkná, s hustým stromovým porostem, tudíž rovněž dosti technická. Některými vrhači navýsost oblíbená, avšak u jiných tomu může být i naopak.

Vladimír Pařil

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru