Házená: Ženy zvítězily v regionálním derby

Hazena1. liga ženy – 17. kolo

Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Sokol VM 28:34 (13:15)
Ženy zajížděly k regionálnímu derby do Havlíčkova Brodu s velkým odhodláním a motivací. Soupeř se před střetnutím nacházel na 3. pozici a v případě vítězství bychom jej v tabulce mohly vystřídat.

Po delší době jsme také odcestovaly v hojnějším počtu a i se všemi oporami. Ovšem i přesto jsme čekaly přetěžký souboj. Vždyť dvě kola zpět zde padl i suverénní Hodonín!
Úvod tomu i nasvědčoval a domácí šly do mírného vedení. Částečně i kvůli tomu, že naše střely postrádaly přesnost, a často tak končily v rukou domácí brankářky. Po úvodní desetiminutovce jsme ale již srovnaly krok a hrála se vyrovnaná partie. Havlíčkobrodské se pokoušely aplikovat osobní obranu na naši kanonýrku Záviškovou. To však naši hru příliš nenarušilo a dále jsme pokračovaly ve zlepšené hře. Poločas jsme tak zakončily dvoubrankovým náskokem.
Ve druhém dějství jsme si neustále udržovaly mírný náskok a nenechaly jsme domácí srovnat skóre. Střelecky to na sebe brala především Agáta Uchytilová, která své střely umisťovala téměř bezchybně. Několik minut před koncem ale soupeřky přece jen dokázaly snížit na 26:28. Ovšem díky brankám Hublové jsme opět odskočily na 26:30. A ani závěrečná snaha havlíčkobrodských po nasazení osobní obrany nevyšla, a my tak mohly slavit důležitou výhru a posun na 3. pozici!
Příští sobotu přivítají ženy v netradičním čase soupeře z Jindřichova Hradce, kde jsme na podzim vysoko prohrály. Utkání začíná 13.4. v 9:00 v hale Za Světlou, tak náš přijďte podpořit!

7m hody 4:0, vyloučení 3:6, diváků 83
Sestava a branky: Marcela Večeřová, Jarmila Šabacká, Jana Šidlová – Agáta Uchytilová (11), Iva Závišková (6), Hana Hublová (5), Anna Vodná (4), Denisa Hladíková (4), Romana Doležalová (3), Lucie Zbožínková (1), Michaela Homolová, Lenka Pacalová, vedoucí družstva Jana Šidlová

Pozvánka do haly Za Světlou

Sobota 13. dubna
9 hodin I. liga ženy Házená Jindřichův Hradec
11 hodin II. liga starší dorostenky DHK Slavoj Žirovnice

Neděle 14. dubna
9 – 14.30 hodin Liga Vysočiny starší žákyně

Sobota 27. dubna
15 hodin II. liga mladší dorostenci Sokol Nové Bránice
17 hodin II. liga muži Sokol Dolní Cerekev

Haz zeny

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru