Dali jsme do hry fotbalovost i srdíčko, pochvaluje si výhru s Líšní trenér Smejkal

IMG 8118SK Líšeň – FC Velké Meziříčí 1:2 (1:1)
Střelci 3. Machálek – 10. Smejkal, 62. Demeter. Rozhodčí: Mrázek, Černý, Kneisl. SK Líšeň – Vítek, Smejkal, Bednář, Vavřík (86. Minařík), Krška, Machálek, Jambor (56. Amoh), Šperka, Fall, Demeter, Rolínek (55. Reteno), na lavičce Leznar, Hlavica, Daněk, trenér Machálek.

FC VM – Pokorný T. – Bouček, Komínek, Mucha, Pokorný P. (67. Kriegsmann) – Dolejš (90. Crkal), Šuta, Berka, Smejkal (88. Dufek), Demeter – Simr, na lavičce Kruba, trenér Smejkal. Diváci: 576. ŽK: Šperka. Nejlepší hráči – Berka, Demeter, Krška.
Před početnou diváckou kulisou a za nádherného počasí nastoupili hosté proti prvnímu týmu tabulky. Ve 3. min. zahrávali hosté rohový kop Petrem Dolejšem, domácí podnikli rychlý protiútok, když z vlastní poloviny utekl hostující obraně Machálek a prostřelil Tomáše Pokorného 1:0. V 5. min. rozehrál z rohu vápna přímý kop Rolinek, našel Demetera jeho hlavička bránu minula. V 6. min. centr Petra Dolejše zblokovala domácí obrana na rohový kop. Ten rozehrál Petr Dolejš, nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 9. min. pronikl na hranici vápna Smejkal, jeho střela bránu minula. V 10. min. utekl po křídle Petr Dolejš, na malém vápně našel volného Edu Smejkala, který z první dostal míč za Vítkova záda 1:1. Ve 12. min. se dostal k zakončení Krška, hostující bránu netrefil. V 19. min. nebezpečný centr Rolínka odkopl Patrik Pokorný. Ve 20 min. našel Krška za obranou Machálka, ten míč z první netrefil. Ve 24. min. přímý kop Petra Dolejše zachytil Vítek. Ve 25. min. centr Rolínka našel Demetera, ten hlavou bránu minul. Ve 27. min. tvrdou střelu Kršky Tomáš Pokorný vyrazil. Ve 29. min. centroval Rolínek, míč odhlavičkoval Patrik Mucha. Ve 31. min. nebezpečný průnik Demetera zastavil David Komínek. Ve 32. min. pronikl po křídle Smejkal, trefil jen boční síť. Ve 40. min. se dostal k zakončení Eda Smejkal, obranu neprostřelil. Ve 44. min. se dostali ve vápně k zakončení dvakrát domácí hráči, obě střely obrana hostů zblokovala.
Úvod druhého poločasu mnoho pohledného nepřinesl. Diváci viděli hodně nepřesností na obou stranách a do zakončení se žádný z týmu nedostával. B 53. min. odcentroval Michal Bouček, k centru se dostal Petr Dolejš, trefil jen domácího obránce, k míči se dostal Eda Smejkal, bránu však minul. V 58. min. přímý kop Kršky našel Šperka jeho střela postrádala přesnost. V 62. min. poslal přetažený centr do vápna Patrik Pokorný, k míči se dostal Robin Demeter a z voleje se trefil přesně k tyči 1:2. V 70. min. přímý kop Kršky odhlavičkoval Patrik Mucha. V 71. min. se po souboji Davida Komínka s Amohem dožadoval domácí hráč marně pokutového kopu. V 73. min. se ve vápně dostali domácí ke třem střelám, míč do brány hostů však dostat nedokázali. V 78. min. se po centru Retena dostal ke střele Krška, jeho tvrdou střelu srazil na roh Miloš Kriegsmann. V 80. min. se po rohovém kopu dostal k zakončení Krška, bránu hostů minul. V 84. min. rozehráli domácí rohový kop na krátko, následný centr hostující obrana zblokovala. V 89. min. rohový kop domácích, na který si naběhl i golman Vítek, hostující obrana odvrátila do bezpečí. A tak po závěrečném hvizdu se mohli hostující hráči i s početnou skupinou fanoušků radovat z vítězství.
Vyjádření trenéra Smejkala:
„Bylo to šťastné vítězství. Věděli jsme, že se Líšeň trápí, ale i náš tým na tom není nejlépe. Když jsem nahlédl do zápisu před utkáním, viděl jsem, že Machálek přeházel sestavu a vsadil na mladé. Řekl jsem si, že to by mohla být pro nás šance, protože jsme měli na hřišti zkušenější fotbalisty. Dali jsme do hry nejen fotbalovost, ale i srdíčko. To jsem po chlapcích vyžadoval. Neobešli jsme se však bez chyb. Zejména hrubka při úvodní brance se nám nemusela vyplatit. Ale naštěstí se nám podařilo brzy vyrovnat.
O přestávce jsem nabádal hráče, aby si dávali pozor na míče, které chodily za obranu a hrály spíše na jistotu. Záměr se nám podařil. Výhru pojistila naše zkušenost, když jsme v rozhodujících momentech dokázali míč podržet.“

Text: Jaroslav Mynář,
foto Libor Smejkal ml.

fotbal A lisenFotb LisenFotb Lisen2Fotb plakatFotbalDerby

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru