Starší žáci házené se v Žákovské lize umístili na 19. místě

archivetemp MG_5299V neděli 19. května odcestovali starší žáci házené do Liberce k poslednímu kolu Žákovské Ligy. Této prestižní soutěže se zúčastnilo 25 nejlepších týmu z ČR. Vítěz je zároveň mistr České republiky v této kategorii. Hrací doba byla 2×18 min.


Na turnaj do Liberce jsme odcestovali bohužel kvůli omluvenkám z rodinných důvodů, zranění, nemoci atd. jen se třemi hráči na střídání. A když se ještě v průběhu druhého utkání zranil do té doby velmi dobře hrající Radovan Škoda, měli jsme na střídání pouze dva nováčky Žákovské Ligy z nichž Martin Špinar byl na turnaji takovéhle úrovně vůbec poprvé. A to většina hráčů ještě měla v nohách těžký vítězný zápas za mladší dorost v Ivančicích z předešlého dne, kde hrála bez možnosti střídání.
Hlavně tyhle důvody zapříčinily že jsme z Liberce odjížděli bez bodů. Kluky je však nutné pochválit. I když jsme nestíhali především na obraně tak si turnaj snažili užít, v útoku se nebáli hrát a především souhra s pivotem kde exceloval Kuba Strýček přinesla velmi pěkné momenty. V našich zápasech se opravdu na obrany nehrálo a třeba utkání proti klukům z Lovosic přineslo rekordní počet branek kdy za 36 minut hry přítomní viděli 64 přesných zásahů.
Utkání:
Velké Meziříčí – Kopřivnice 23:27
Velké Meziříčí – Úvaly 16:26
Velké Meziříčí – Lovosice 28:36
Velké Meziříčí – Liberec 18:27
Hráli: Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Martin Špinar, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, David Dřímal, Jakub Mach, Jakub Strýček, Radovan Škoda.
Trenér: David Stoklasa
Vedoucí družstva: David Strýček
Celkově jsme tak obsadili v Žákovské Lize 19. místo. Umístění určitě mohlo být lepší. Bohužel v jarní části Ligy jsme již postrádali oporu podzimu Radka Navrátila který přestoupil do Nového Veselí. Také jsme se celou sezónu potýkali s velkým množstvím omluvenek. Spousty turnajů jsme odehráli když kluci byli po nemoci, bez patřičného tréninkového zatížení. Svoji roli určitě sehrál i menší počet hráčů v našem mladším dorostu, kdy většina týmu dorost musela posilnit. Největší problém jsme měli na obraně, kde nás soupeři opravdu přehrávali, a jelikož jsme se právě na tuto činnost v přípravě zaměřili, mrzí to dvojnásobně. Naopak v útoku zaznamenali kluci velký proges a zaslouží si pochválit. Souhra dvojic, zejména souhra s pivotem již byla na vysoké úrovni. Z jedinců je potřeba vyzdvihnout právě Kubu Strýčka hrajícího na této pozici, který se v tabulce střelců umístil na 10. místě celé Žákovské Ligy! Po sezoně také odchází do Nového Veselí zkusit zabojovat v přípravě o extraligové místo.
Tahle náročná soutěž má ovšem nejvíce za cíl rozvíjet házenkářské schopnosti všech hráčů. To se podařilo, a pokud se o tomto podaří přesvědčit další hráče z mladších ročníků, budeme se i v dalších letech do této prestižní soutěže snažit probojovat. David Stoklasa

Tabulka, jednotlivé zápasy a pořadí střelců:
http://www.muzi.chf.cz/index.aspx?id=69443&cmpid=&cmppartid=3128 

NÁBOR NOVÝCH HRÁČŮ

Nadále přivítáme do našich řad nové hráče se zájmem o házenou ročníku 2005 a mladší.
Nebojte se, a přijďte mezi nás, budeme rádi.

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru