Vítězný víkend na domácí palubovce

muzi domaBK Velké Meziříčí – TJ Sokol Podolí 57:53
V sobotu 18. 11. nastoupili hráči BK k prvnímu domácímu zápasu proti hostujícímu Podolí. Před plným hledištěm byli domácí nervózní a až do deváté minuty úvodní čtvrtiny prohrávali. V posledních vteřinách je však poslal do vedení domácí Kovář.

Ani vstup do druhé čtvrtiny se domácím nepovedl, protože hned v první minutě přišli trojkou hostujícího Bartoše o vedení. Obdržená trojka domácí probrala, zrychlili hru o poločasu se do šaten odcházelo za stavu 33:26 pro domácí.
Ve třetí čtvrtině se bodově nedařilo ani jednomu z týmů. Domácí dali pouze 7 bodů o něž se postaralo hvězdné duo Sladký a Vrtal. Výsledkem bylo, že do rozhodující poslední čtvrtiny vstupovali hosté se ztrátou pouhých 3 bodů. V rozhodující čtvrtině však domácí náskok udrželi a minutu před koncem vedli o 7 bodů. Hosté v závěru snížili trojkou, která už jen zmírnila jejich porážku na konečných 57:53. BKVM tak vyhráli první domácí utkání v nové sezóně a nemuseli se tak stydět před plným hledištěm a novou přítelkyní jednoho z klíčových hráčů Tomáše Chovana, který následně vyrazil oslavit výhru na koncert skupiny Kabát. Oslavit výhru vyrazili i čtyři členové základní pětky domácích v čele s Pavlem Dokulilem, který mírnil ostatní, aby mohli v neděli pokračovat na vítězné vlně.
Sestava a body: Vrtal 18, Kovář 14, Sladký 9, Dokulil 5, Dufek 4, Man 3, Studený 2, Filla 2, Ostrý, Mikoláš, Chovan.

BK Velké Meziříčí – BK Vyškov A 58:47
Pokračovat na vítězné vlně se domácím dařilo, když první čtvrtinu nedělního utkání proti týmu Vyškov A vyhráli 17:10. Výbornou formu opět potvrdili Kovář a Vrtal, k nimž se těžkou trojkou připojil Man. Po přestávce se projevili hosté a šňůrou 9 bodů se ujali vedení. Naštěstí se domácí do poločasu stačili probrat a do šaten mohli odejít s těsným náskokem jednoho bodu. Předposlední čtvrtina nabídla pohled na vyrovnaný basket, kdy se ani jednomu z týmů nepodařilo strhnout vedení na svoji stranu a musela tedy opět rozhodnout poslední čtvrtina, ve které domácí soupeře tvrdou, odpovědnou obranou k ničemu nepustili, a mohli tak opět poděkovat všem třem nadšeným fanouškům.
Sestava a body: Vrtal 25, Kovář 19, Filla 4, Sladký 3, Man 3, Mikoláš 3, Chovan 2, Dufek, Studený, Ostrý.
Vojtěch Dufekpetan fillakovy

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru