Fotbalisté ztrácejí dva body na první tým MSFL

KopanaFC Velké Meziříčí – SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:1 (2:0)
Střelci: 17. Simr, 28. Puža – 66. Matoušek. Rozhodčí: Vostrejž, Nováček, Hanáková. FC VM – Kruba – Bouček, Mucha, Šimáček, Berka (54. Kriegsmann) – Dolejš, Puža (88. Vlk), Komínek, Šuta (75. Polanský), Demeter – Simr, na lavičce Simandl, Pokorný a Duba, trenér Smejkal.

SK Kroměříž – Kofroň – Šmerda (84. Navrátil), Hloch, Cupák, Blanař (88. Vyhlíd), Motal, Matoušek, Kovář, Berčík (69. Vasiljev), Jeleček, Sedláček, na lavičce Rotrekl, Stratil, trenér Baďura. Diváci: 425. ŽK: Demeter – Motal, Matoušek, Sedláček. Nejlepší hráči – Demeter, Mucha, Kovář.
Za hezkého květnového počasí před početnou diváckou návštěvou začali v utkání lépe domácí hráči. Ve 2. min. dlouhý aut Lukáše Berky odvrátila obrana hostů k Robinovi Demeterovi, který z první bránu minul. Ve 3. min. zahrál rohový kop Petr Dolejš, jeho centr do vápna se odrazil k Michalovi Boučkovi, který trefil tyč hostující brány. V 5. min. našel Robin Demeter před bránou volného Petra Dolejše, ten z dobré pozice bránu přestřelil. V 17. min. hledal Radim Šuta před bránou Petra Dolejše, ten míč poslal před bránu, obrana hostů míč odkopla k Robinovi Demeterovi, ten našel ve vápně Pavla Simra, který střelou k tyči dostal domácí do vedení. Ve 27. min. podnikli hosté rychlý protiútok, Kovář našel ve vápně Motala, jeho střela těsně minula zadní tyč. Ve 28. min. našel Robin Demeter před bránou volného Pavla Simra, ten střelou z první trefil jen Kofroně, míč následně dostala obrana na rohový kop, ten rozehrál Robin Demeter, jeho centr našel ve vápně hlavičku Martina Puži, který upravil na 2:0. Ve 33. min. se po průniku Blanaře dostal k zakončení 2× Motal, vždy trefil domácí bránící hráče. Ve 44. min. pronikl po křídle Petr Dolejš, jeho střela těsně minula bránu hostů. A tak do kabin odcházeli spokojenější domácí.
Pokud diváci očekávali pokračování útočné snahy domácích hráčů, byli nepříjemně překvapeni. Ti přenechali aktivitu soupeři. V 53. min. rohový kop Blanaře se odrazil ke Kovářovi, jeho tečovanou střelu Rosťa Kruba zachytil. V 64. min. našel Robin Demeter ve vápně Pavla Simra, jeho střela šla vysoko nad hostující bránu. V 66. min. našel Cupák ve vápně Matouška, který prostřelil Rosťu Krubu 2:1. V 86. min. se po centru do vápna dostal k hlavičce Motal, trefil břevno domácí brány, k odražený míč hlavou poslal nad bránu Sedláček. V 87. min. se ve vápně uvolnil Robin Demeter, bránu přestřelil. V 89. min. našel Petr Dolejš před bránou Robina Demetera, ten obešel i Kofroně, prázdnou bránu však přestřelil.
Vyjádření trenéra Smejkala: „V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem a připravili si dostatek příležitostí ke skórování. Dali jsme dvě hezké branky. V poločase jsem naše hráče upozorňoval, aby dál hráli aktivně a nenechali soupeře převzít iniciativu v zápase. Opak byl však pravdou. Náš výkon v druhém poločase byl ostudný. Bylo štěstí že nás soupeř za naší hru nepotrestal a výsledek utkání neotočil."

-myn, foto: Antonín Dvořák-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru