První mistrovské utkání nové sezony se Velkomeziříčským vydařilo

FCSK Jiskra Rýmařov – FC Velké Meziříčí 1:3 (1:2)
Střelci: 35. Kolísek – 5. Simr, 45. Mucha, 87. Demeter. Rozhodčí: Richtár, Macrineanu, Běhal. SK Rýmařov – Baroš – Harazin, Navrátil (72. Němec R.), Furik J., Dydowicz, Furik M. (87. Němec T.), Gyorgy, Kocúr, Tilkeridis (76. Hleba), Šupák, Kolísek, na lavičce Kameník, Furik D. a Horák, trenér Furik.

FC VM – Kruba – Matulka, Mucha, Šimáček, Puža (87. Bouček) – Dolejš, Smejkal (71. Šuta), Komínek, Mezlík 87. (Polanský), Demeter – Simr, na lavičce Krejčí a Pokorný T., trenér Smejkal. Diváci: 315. ŽK: Dydowicz, Tilkeridis. Nejlepší hráči – Mezlík, Komínek, Tilkeridis.
K prvnímu utkání nové sezony zamířili hráči FC VM na horkou půdu Rýmařova. Vstup do utkání vyšel lépe hostům. Domácí zahrozili ve 3. min, když na míč za obranu si naběhl Šupák, ale jeho pokus o přehození golmana Rosťa Kruba zachytil. V 5. min. našel Eda Smejkal nabíhajícího Petra Dolejše, ten poslal míč před domácí bránu, kde se prosadil Pavel Simr 0:1. V 6. min. zahrávali domácí přímý kop, centr M. Furika odhlavičkoval Honza Šimáček. V 7. min. pronikl po křídle J. Furik, jeho zpětnou přihrávku před bránu odkopl Patrik Mucha. V 11. min. pronikali po křídle Pavel Mezlík a Robin Demeter, zastavil je však praporek pomezního. Ve 13. min. pronikl do vápna J. Furik, jeho střelu Rosťa Kruba zachytil. Ve 14. min. našel Petr Dolejš před bránou volného Pavla Simra, jeho střelu do brány zablokoval domácí obránce. V 15. min. ztratil míč Honza Šimáček, centr do vápna zachytil před nabíhajícím Tilkeridisem pohotovým zákrokem Rosťa Kruba. Ve 24. min. se přes Patrika Muchu uvolnil ve vápně Šupák, jeho střela na zadní tyč bránu minula. V 25. min. průnik Šupáka zastavil Honza Šimáček, následný přetažený centr z rohového kopu Šupák netrefil. Ve 29. min. se do rychlého protiútoku dostali domácí, míč za obranu na Tilkeridise zachytil vracející se Pavel Mezlík. Ve 31. min. se po hezké kombinaci Pavla Mezlíka a Petra Dolejše dostal druhý jmenovaný do vápna, jeho přihrávku odkopl na roh domácí obránce. Následný rohový kop Petra Dolejše domácí obrana odvrátila do bezpečí. Ve 33. min. poslal, po průniku po křídle, Navrátil centr před bránu, míč odkopl Patrik Mucha. Následný rohový kop M. Furika našel volného Kolíska, který hlavičkou pod břevno překonal Rosťu Krubu 1:1. Ve 37. min. se ve vápně dostal k zakončení Robin Demeter, bránu však přestřelil. Ve 40. min. se dostal k zakončení z úhlu Petr Dolejš, bránu také netrefil. Stejně se vedlo i ve 42. min. Pavlovi Simrovi, který hlavičkoval po rohu Petra Dolejše. Ve 43. min. poslal před bránu míč Petr Dolejš, míč se dostal k Martinovi Pužovi, ale i ten domácí bránu těsně minul. Ve 45. min. rozehrál přímý kop Robin Demeter, jeho centr domácí obrana odvrátila k Honzovi Šimáčkovi, ten míč poslal zpět do vápna, Pavel Simr míč přihrál Pavlovi Mezlíkovi, jeho střela do tyče se odrazila ke druhé tyči, kde ji pohotově doklepl Patrik Mucha 1:2. Ve 45. min. si Pavel Mezlík narazil míč s Pavlem Simrem a jen kousek mu chyběl k zakončení. A tak do kabin odcházeli spokojenější hosté.
Ve 46. min. našel Pavel Mezlík nabíhajícího Robina Demetera, toho zastavila domácí obrana za cenu rohového kopu, centr Robina Demetera našel Martina Pužu, míč se dostal k Honzovi Šimáčkovi, jeho střela bránu minula. Ve 48. min. po souboji Davida Komínka s Tilkeridisem nechal hlavní rozhodčí pokračovat ve hře, asistent Macrineanu byl však opačného názoru, následně byl za kritiku AR1 vykázán z lavičky hostující trenér. Domácí rozehráli přímý kop Dydowiczem, tečovaný centr obrana hostů odvrátila, následný pokus o nůžky domácímu hráči nevyšel. V 53. min. přímý kop z 35 metrů našel Kocúra, jeho střela z úhlu bránu minula. V 54. min. rozehrál rohový kop Robin Demeter, domácí Baroš míč vyrazil, následný lob Petra Dolejše bránu netrefil. V 58. min. se po centru M. Furika dostal k zakončení hlavou Tilkeridis, bránu minul. V 60. min. se po rohu Petra Dolejše dostal k zakončení Patrik Mucha, jeho střela přes hlavu trefila domácího obránce. V 61. min. domácí zahrozili Šupákem, jeho střelu vytlačil Honza Šimáček na rohový kop. Ten rozehrál Dydowicz, míč se dostal za vápno k Tilkeridisovi, jeho tečovaná střela skončila nad bránou. Další roh Dydowicze obrana odvrátila. V 72. min. pronikl po křídle R. Němec, s jeho střelou z úhlu si Rosťa Kruba poradil. V 73. min. našel centr Petra Dolejše z rohového kopu hlavičku Martina Puži, bránu minul. V 74. min. se dostal k zakončení Robin Demeter, jeho střelu dorazil do brány Petr Dolejš, radost mu však pokazil praporek pomezního. V 76. min. našel Pavel Simr ve vápně Petra Dolejše, ten však bránu minul. V 78. min. další rohový kop Petra Dolejše našel Robina Demetera, jeho střelu domácí tečovali na další rohový kop. V 83. min. centr do vápna odhlavičkoval Martin Puža, následné dva rohové kopy nebezpečí pro bránu hostů nepřinesly. V 87. min. našel Petr Dolejš nabíhajícího Robina Demetera, který kolem vybíhajícího golmana míč s pomocí tyče dostal do brány 1:3. V 91. min. nebezpečně vystřelil Robin Demeter, domácí golman míč vyrazil na rohový kop.
Vyjádření trenéra Smejkala: „Po nepřesvědčivých výkonech v přípravných utkáních jsem se prvního mistrovského utkání obával. Za dnešní výkon však musím naše hráče pochválit. Byli aktivní po celé utkání, dodrželi pokyny, které jsme si před zápasem v kabině řekli, a kdyby proměňovali lépe své brankové příležitosti, mohl být rozdíl ve skore i vyšší."
-myn-

Rozpis

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru