• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Policisté potřebují k objasnění nehody svědky Policistům by výrazně pomohly především záběry z palubní kamery vozidel

Policisté potřebují k objasnění nehody svědky Policistům by výrazně pomohly především záběry z palubní kamery vozidel

DN -_TR_1_STŘEBÍČSKO – Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč se obracejí na případné svědky pondělní ranní dopravní nehody, která se stala na silnici II/360 v katastru obce Vlčatín. Zejména se obracejí na svědky této nehody, případně na řidiče, kteří by jízdu obou vozidel, kterých se nehoda týká, měli zaznamenanou na palubní kameře svého vozidla.

Oznámení o dopravní nehodě jsme přijali v pondělí 12. listopadu patnáct minut před šestou hodinou ranní. Po silnici II/360 projížděl řidič s vozidlem značky VW Transporter bílé barvy. Jednalo se o sanitní vozidlo převážející pacienta. Toto vozidlo projíždělo po silnici ve směru jízdy od Třebíče směrem k obci Velké Meziříčí. Řidič tohoto vozidla si zřejmě při jízdě neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost od vozidla, které jelo před ním, a to od vozidla značky Škoda Octavia modré barvy. Řidič tohoto vozidla zřejmě z dosud nezjištěných příčin a náhle snížil rychlost jízdy v době, kdy to nevyžadovala bezpečnost provozu na pozemní komunikaci a tím zřejmě omezoval, zejména bezdůvodně pomalou jízdou, plynulost provozu na pozemní komunikaci. Došlo ke střetu obou vozidel, kdy řidič vozidla VW Transporter narazil přední částí do zadní části vozidla Škoda Octavia. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Dechová zkouška na zjištění alkoholu byla u obou řidičů provedena na místě dopravní nehody s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši 90 000 korun.

Vzhledem k tomu, že v dané věci mají policisté z dopravního inspektorátu k dispozici pouze popis konkrétního nehodového děje založený na vyjádření samotných řidičů, obracejí se na případné přímé svědky, kteří událost viděli nebo mají záznam z palubní kamery svého vozidla zachycující chování řidičů obou vozidel, aby kontaktovali linku tísňového volání 158 nebo přímo policisty dopravního inspektorátu Třebíč na lince 974 277 251. Svým svědectvím pomohou objasnit okolnosti dopravní nehody a stanovit míru zavinění.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
vedoucí oddělení – tisková mluvčí
tel.: 974 261 207
mobil: 725 375 094
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

DN -_TR_2_S

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru