Kapela Kryštof s Richardem Krajčem rozparádila zdejší publikum

Krystov vm_2018_81„Bude se hodně hrát, ale i hodně povídat," avizovala před časem skupina Kryštof svůj nový projekt Jenom písničky tour. Jak řekla, tak se stalo. Onu zmíněnou zhruba tříhodinovou šou plnou hudby, ale i příběhů a historek ze života kapely, zažilo publikum minulou středu také ve Velkém Meziříčí.

„Tak my už míříme do Velmezu :-) ne, Valmezu, ale Velmezu :-) a zase se brutálně těšíme na tu smršť emocí, které nám akustické koncerty přinášejí. Je vyprodáno, na to máme tak nějak štěstí už od roku 2012. Neuvěřitelné, že? Už od roku 2012 nebyl koncert, který by nebyl vyprodaný. Takové máme fanoušky. VÁS!!!" napsal Kryštof na svém facebookovém profilu.
Nefalšovanou smršť tedy zažili posluchači, ale i samotná kapela. Ta hrála a zpívala všechny možné písničky, staré, nové, obehrané i málo známé – Jízda v protisměru, Jeviště, Rubikon, Chmýří, Břeh, Invaze, Ty a já, Srdcebeat a mnohé další, bylo jich zhruba kolem dvacítky. Nechávala také fanoušky vybírat ze svého fiktivního jukeboxu, odpovídala na zvídavé otázky, z nichž pak ty nejzajímavější ocenila dárky. Diváky pak rozhýbala mimo jiné i během mexické vlny a na závěr naservírovala správně načasovanou hitovku Zůstaň tu se mnou, která se od loňského vydání stále těší neuvěřitelné oblibě. Jenom na kanále YouTube se pyšní více než třiceti miliony zhlédnutí. Není divu, jde o silný příběh, skvělý text i muziku, a výborný herecký projev Richarda Krajča, který mimo jiné získal divadelní cenu Thálii za výkon ve hře Deštivé dny.

Kniha Za sny odtajňuje příběh

Pokud někoho zajímá, o čem videoklip respektive písnička je a jak to vlastně všechno dopadlo, najde odpověď v knize Karin Krajčové. Ta bylo také na koncertě ke koupi.
„Ale jestli si něco myslíte, tak budete překvapená. Ono je to celé úplně jinak," vysvětlil Krajčo a odkázal na manželčinu knihu Za sny, kde jsou podle Krajčových slov odpověďi na všechny otázky.
Závěr koncertu patřil autogramiádě, při níž se (zejména) Richard Krajčo, ale i ostatní, trpělivě všem podepisoval a s každým, kdo chtěl se s úsměvem na rtech fotil. To, že je profesionál ukázal i v případě, když dvěma fanynkám z Jihlavy, které rušily diváky především v předních řadách, během závěrečného focení asertivně vytknul, že byly příliš hlučné.
Kdo čekal na člun, jako tomu bylo například v Měříně, kdy Richard „cestoval" nad hlavami posluchačů v nafukovacím člunu, tak ten se nedočkal. Člun ve Velmezu nebyl. „Nechtěl to opakovat," zaznělo z blízkého zpěvákova okolí. Ale i přesto lidé odcházeli vesměs spokojeni a Kryštůfci, kteří to spolu táhnou už pětadvacet let, již před odchodem z Jupiter clubu vysekli meziříčskému publiku poklonu. Tu pak ještě potvrdili i na svém facebooku stejnou poznámkou jako v únoru v Jihlavě: Včera fajne jak cyp ... Velmez.
A reakce posluchačů? Ty byly viditelné na první pohled... Nebylo třeba se na cokoliv ptát, ani nic dodávat. Spokojenost.
Text a foto: Iva Horká

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru