Klub v 9 podporuje osamostatnění klientů s duševním onemocněním i na Velkomeziříčsku

DevitkaKlub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, který je jedním ze šestnácti zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, poskytuje služby sociální rehabilitace. Služba je poskytovaná jako ambulantní (pobočka na Hornoměstské ul. 366/41) i terénní, tedy v domácnostech uživatelů.
Nabídka péče je určena lidem s duševním onemocněním ve věkovém rozmezí od 18 do 70 let.

Sociální rehabilitace podporuje lidi s duševním onemocněním, aby dobře zvládali svůj samostatný život. Duševní onemocnění totiž velmi často omezuje, až znemožňuje běžné „fungování" člověka. Pouhá pravidelnost ve využívání ambulantní služby a různých nabízených aktivit Klubu v 9 uživatelům pomáhá.
Podporu uživatelům poskytujeme například při přechodu z dlouhodobé hospitalizace do běžného života. Mezi poskytované služby patří například doprovázení uživatele k lékaři nebo při vyřizování běžných pochůzek a nákupů. Trénujeme různé činnosti spojené s chodem domácnosti – nakupování, praní, vaření a s ním spojené hospodaření s penězi tak, aby získané dovednosti uživatel využil ve své vlastní domácnosti. Při setkávání s ostatními uživateli dochází k přirozenému tréninku sociálních dovedností. Zaměřujeme se na udržení a rozvoj paměťových a komunikačních dovednosti a poznávání sebe sama. Příjemnou a zároveň důležitou součástí programů jsou klubové aktivity mimo zařízení, kdy chodíme na různé výstavy, provozujeme turistiku, jezdíme na výlety, houbaříme anebo hrajeme bowling. Nedílnou součástí sociální rehabilitace jsou pravidelné dílny, které umožňují nácvik dodržování pravidelného režimu, rozvoj pracovních dovedností, dle zájmů každého uživatele, práci s různými materiály, prostor pro kreativní tvoření.
Mezi individuální činnosti uživatelů patří práce s internetem, kdy si za pomoci pracovníka Klubu mohou zřídit emailovou schránku, napsat životopis pro zaměstnavatele nebo internet využít jako zdroj informací pro různé oblasti. Je zde také prostor pro individuální konzultace anebo jen pro pouhé povídání o běžných věcech.
Sociální rehabilitace je na základě smlouvy s uživatelem poskytovaná zdarma.

-text a foto: charita ZR-

Provozní doba
Velké Meziříčí Terénní služba
Pondělí 8.00 – 16.00
Úterý 9.00 – 12.00 8.00 – 16.00
Středa 8.00 – 16.00
Čtvrtek 8.00 – 16.00
Pátek 8.00 – 16.00
Kde nás najdete: Hornoměstská ul. 366/41, 594 01 Velké Meziříčí (u Billy)
Kontakt: Bc. Ivana Ptáčková – mob.: 777 756 410, tel.: 566 629 319;
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru