Na radnici je v prodeji nová kniha o velkomeziříčských řekách

RekyOd tohoto týdne je v prodeji nová kniha autorů Bohumíra Macháta a Antonína Havláta s názvem Velkomeziříčské řeky.

K dostání je na informačním centru v přízemí radnice ve Velkém Meziříčí.


„Publikace Velkomeziříčské řeky s texty Bohumíra Macháta a fotografiemi ing. Antonína Havláta nese prvky nevšednosti oproti dnešním ‚průvodcům' krajem. Obsahem zaujímá povodí velkomeziříčských řek – tedy Balinky patřičného úseku Oslavy," zaznělo mimo jiné v recenzi Evy Kočí Valové na zmíněnou knihu.
Publikace podle ní též splní svým obsahem poslání běžně informační, ale apeluje též na propagaci území Vysočiny.
Oba autoři nejsou ve svých oborech žádnými nováčky, B. Machát napsal pět dobře prodejných knih o přírodě s vodní tematikou, a A. Havlát měl od roku 1980 jako fotograf 19 autorských výstav, podílel se na 37 kolektivních výstavách a je spoluautorem fotografií v několika knihách.
Autoři zmíněné publikace budou mít v rámci akcí VGS VM v úterý 4. prosince v 16 hodin v Jupiter clubu besedu nad touto novou knihou. Program VGS je tedy upraven.
„Původně plánovaný program Hany Hindrákové o Etiopii se přesouvá na jaro 2019," upřesnila předsedkyně VGS Helena Švecová.

Kalendář města zakoupíte na radnici

Pohled na přírodu a Velké Meziříčí nabízí také nový stolní kalendář města na rok 2019. Ke koupi je na informačním centru radnice za cenu 100 korun.
Snímky do kalendáře nafotil Antonín Havlát. Zachycují Balinku i Oslavu, stromy a zeleň ve městě a jeho okolí, pohledy na zajímavá místa a dominanty.

Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru