Zpravodaj města bude vydávat radnice

MeziricskoNové vedení města rozhodlo o změně ve vydávání zpravodaje. Současný měsíčník, který i nadále nesl název po bývalém týdeníku Velkomeziříčsko, doposud vydával Jupiter club Velké Meziříčí. Od března příštího roku převezme vydávání měsíčníku Velkomeziříčsko městský úřad.

Z dnešního magazínu se tak stane typický zpravodaj města. Důvodem je nespokojenost současného vedení s obsahem, aktuálností i rychlostí publikování zpráv, zejména z radnice.
Proto město převezme vydavatelství pod svá křídla a trvá na tom, že chce klasický zpravodaj, jaký mají v jiných městech. O změně informoval starosta města Josef Komínek s místostarostkou Jiřinou Jurdovou na tiskové konferenci minulý čtvrtek.
Tomu předcházelo jednání na pracovním semináři zastupitelů, které se uskutečnilo hned po řádném zasedání městského zastupitelstva v úterý 20. listopadu 2018. Na něm zastupitelé projednávali rozpočet na příští rok a už v něm navýšili prostředky na dvě nová místa pracovníků městského úřadu. Pro nově vzniklé pozice, které budou spadat pod odbor školství a kultury, odsouhlasili finanční prostředky. Jde o pracovní místa pro již zmíněný zpravodaj Velkomeziříčsko, a sice redaktor a tiskový mluvčí. Na obě pozice město již vypsalo výběrové řízení, jejichž podmínky najdou zájemci na webu radnice (velkemezirici.cz). Uzávěrka přihlášek je 11. prosince, předpokládaný nástup pak od prvního března příštího roku.
Pozice redaktora je ohodnocena 8. platovou třídou, tiskového mluvčího pak 10.
Podle slov starosty Komínka se budou oba noví pracovníci podílet na tvorbě tištěného měsíčníku i webu, a jeden z nich bude zároveň plnit funkci tiskového mluvčího. „Bude to mít tak na půl úvazku. Protože si myslím, že samotná práce je tak na jeden a půl úvazku, a také je potřeba, aby se mohli zastoupit, když jeden onemocní. Tiskový mluvčí bude mimo jiné moderovat tiskové konference, vystupovat v médiích a komunikovat s nimi apod, tak jak to mají i jinde," upřesnil.
Jednou z podmínek na tiskového mluvčího je kromě bakalářského vzdělání či VOV příjemné a profesionální vystupování.
„Naše představa je, že bude řídit tiskové konference, my zde budeme jako přísedící, pak s námi bude chodit po všech akcích hlavně města, protože chceme, aby ve zpravodaji byly informace z města, hlavně aby tam bylo hodně malých článků, a ne ty veliké, celostránkové, chceme, aby tam bylo víc zajímavostí z daného měsíce, aby občané měli co nejvíce informací. A také chceme, aby se zpráva objevila na webu hned, a ne jak teď, že tam zprávy ze zastupitelstva byly třeba až druhý den. Teď se nám to dostalo do jakéhosi magazínu, nebo nevím, jak bych to nazval, takže to není klasický typ zpravodaje. Tajemník dostal úkoly, mimo jiné se hledají prostory na úřadě, probíhá již výběrové řízení, musí se přesunout také věci z Jupiter clubu na radnici apod. Úsek medializace a komunikace v Jupiter clubu by měl být zrušen," vypočítal starosta J. Komínek.
Nový úsek v Jupiter clubu před třemi lety zřídilo bývalé vedení města v čele s Radovanem Necidem, aby tak po zrušení tehdejší redakce týdeníku Velkomeziříčsko zaměstnalo loajální lidi, zejména svého stranického kolegy Petrose Martakidise. „Jestli si tam ředitel Dufek někoho nechá, tak jedině na co bude mít finance. Město mu nyní dá peníze na měsíčník maximálně na tři měsíce," dodal Komínek.
Doposud byli v redakci měsíčníku dva lidé, M. Strnadová na hlavní pracovní poměr, a P. Martakidis jako externí dodavatel grafiky, ale vpodstatě byl v kanceláři přítomen téměř denně. „Tomu bude konec, nesouhlasili jsme s tím už dávno," vyjádřili se někteří zastupitelé, „teď nastal čas, že se přistoupilo k radikálnímu řešení."
Hospodaření v Jupiter clubu se veřejně probíralo již několikrát, a bez výsledku. Aktuálně v rozpočtu Jupiter clubu chybí cca milion korun a nikdo neví, z čeho ředitel Dufek financuje provoz, když má hospodařit s přesně vymezeným a přiděleným rozpočtem. Vedení města na dotaz novinářů odpovědělo, že čeká na účetní závěrku letošního roku. „A určitě se pana Dufka budeme na výsledky hospodaření ptát příští rok na valné hromadě," uzavřel starosta.
Připravila: redakce ML

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru