Ledovka potrápila řidiče i chodce

ledovka potrapila_ridice_i_chodceSto vozidel údržby jezdilo o víkendu po Vysočině kvůli nepřízni počasí, která panovala. Zejména mrznoucí déšť působil vrásky na čele řidičům, ale i chodcům. Namrzlé vozovky a chodníky byly příčinou řady nehod.


Silničáři na Vysočině měli v terénu asi 100 vozidel údržby.
„Déšť sůl ze silnic neustále smývá, je nutné projíždět okruhy znovu," řekl aktuálně dispečer krajské správy a údržby silnic Aleš Hubený. Podle mluvčí policie Stanislavy Miláčkové zatím nebyl v kraji zvýšený počet nehod, sjízdnost byla ale komplikovaná ve všech okresech, nejvíc na Žďársku.
„I když se mírně otepluje, déšť na prochladlém povrchu namrzá," komentovali situaci na počátku týdne policisté.

Hasiči zasahovali u popadaných stromů

Noc z neděle na pondělí (3. prosince 2018) byla pro vysočinské hasiče náročnější. „Zaznamenali jsme zvýšený počet výjezdů k dopravním nehodám, ale hlavně k odstranění stromů a větví, které pod tíhou námrazy padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Od včerejšího podvečera do dnešního rána odstraňovali hasiči stromy a větve na dvaceti místech v kraji. Nejvíce událostí jsme zaznamenali na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Na Havlíčkobrodsku odstraňovali hasiči stromy a větve například u Radostína, Slavíkova, Břevnice nebo Dobkova. V pondělí v 04.28 hod vyjely dvě jednotky hasičů k ohlášenému nárazu osobního vozidla do padlého stromu na komunikaci u Horního Studence. Nehoda se obešla bez zranění osob. Na Žďársku likvidovali hasiči stromy například u Velké Bíteše, Radostína nad Oslavou nebo Sázavy," uzavřela tisková mluvčí hasičů Petra Musilová.
Připr.: Iva Horká

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru