Policejní zprávy

IMG 20170914_105143_resized_20170916_035309047Kradl v zahradní chatě ve Velkém Meziříčí
Velkomeziříčští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se vloupal do zahradní chaty. K činu došlo v době od jedenácté hodiny dopoledne úterý 4. prosince do druhé hodiny odpoledne středy 5. prosince v katastrálním území Velkého Meziříčí v místech zvaných V Potokách.

Pachatel vnikl do vnitřních prostorů chaty, které prohledal a odcizil alkohol, nealkoholické nápoje a potraviny. Majiteli vznikla škoda kolem dvou tisíc korun. Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ prověřují a po pachateli pátrají. Za takový trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky
Vloupal se do sklepní kóje a odnesl rybářské náčiní
Velkomeziříčští policisté prověřují případ vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v jednom z domů v Osové Bítýšce. Dosud neznámý pachatel v době od deváté hodiny večer neděle 2. prosince do třetí hodiny odpoledne následujícího dne násilím vnikl do sklepní kóje, kterou prohledal a odcizil dva vaky s rybářskými pruty, navijáky a dalšími rybářskými potřebami. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla předběžně vyčíslena na částku kolem šesti tisíc korun. Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a zajistili stopy. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Za uvedenou trestnou činnost pachateli hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté případ prověřují a po pachateli pátrají.
Ukradl peněženku z auta
Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí pátrají po dosud neznámém pachateli, který v obci Dolní Radslavice poškodil zaparkovaný automobil, ze kterého odcizil finanční hotovost. K činu došlo v době od páté hodiny večer čtvrtka 29. listopadu do půl sedmé následujícího dne. Pachatel rozbil okno vozidla, poškodil dveře a z jeho vnitřního prostoru odcizil pánskou peněženku, kterou zde její majitel zapomněl. Následně z peněženky odcizil finanční hotovost převyšující částku jednoho tisíce korun a peněženku odložil na zahradní taras nedaleko vozidla. Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Případ prověřují a po pachateli pátrají. Za takovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.
V souvislosti s tímto případem policisté apelují na občany, aby ve vozidlech nenechávali viditelně odložené peněženky, mobilní telefony, notebooky, tablety, kabelky, tašky a jiné cenné věci. K vloupání do vozidla může pachatele zlákat jakákoli jiná viditelně odložená věc. Pokud pachatel vidí ve vozidle věc, kterou se rozhodne odcizit, nebude se určitě snažit vloupat se do automobilu šetrně. Škoda, kterou poškozením vozidla způsobí, mnohdy mnohonásobně překročí cenu odcizené věci. Pachatel se krádeže dopouští za účelem zisku. Věc, kterou odcizí, rychle prodá nebo vyhodí, takže už ji s největší pravděpodobností nikdy neuvidíte. Dále je nutné myslet také na to, že při krádeži mobilního telefonu, notebooku či tabletu se může pachatel dostat k vašim soukromým komunikacím a materiálům, osobním informacím i všem dalším uloženým datům.
Muž nadýchal přes tři promile
Velkomeziříčští strážníci kontrolovali ve čtvrtek 29. listopadu vozidlo, jehož řidič nadýchal přes tři promile. Osobní automobil Škoda Octavia zastavila hlídka městských strážníků na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši. Sedmatřicetiletý muž se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchal 3,11 promile alkoholu. Strážníci si na místo vyžádali součinnost policejní hlídky. Policisté vše zadokumentovali a vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že muž bude ve svém jednání nadále pokračovat, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru