My třídíme nejlépe,“ hrdě hlásí město Velká Bíteš

„MKontejnery třídíme nejlépe,“ hrdě hlásí obce Bobrůvka, Kožichovice, Dobronín a město Velká Bíteš.
Dne 6. prosince, v třebíčském environmentálně technickém centru Alternátor převzali zástupci vítězných obcí ocenění a finanční dary za umístění v soutěži obcí „My třídíme nejlépe“.

Soutěž je realizována v rámci projektů spolupráce Kraje Vysočina s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s., a dále se společnostmi ASEKOL, a.s. a ELEKTROWIN, a.s., tedy provozovateli kolektivních systémů zpětného odběru vysloužilých elektrozařízení.
„Projekty kraje jsou od začátku zaměřené na technickou podporu třídění a na environmentální osvětu. V rámci spolupráce vytváříme optimální podmínky k rozvoji tříděného sběru v obcích a městech a podporujeme zajištění dostatečné hustoty a kapacity sběrné sítě,“ informuje o hlavních cílech společných projektů krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský. „A spolupráce se daří. Díky aktivní účasti obyvatel na třídění odpadů obhájil za loňský rok Kraj Vysočina druhé místo v pomyslném srovnání všech krajů ČR v množství vytříděných odpadů na obyvatele za rok a před dvěma dny získal ocenění Aktivní kraj i ve sběru vysloužilého elektrozařízení,“ dodává krajský radní.
Zásadním kritériem pro hodnocení v hlavní soutěži bylo množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Hodnocena byla navíc i hustota sběrné sítě nebo sběr kovových odpadů. Samotné hodnocení je provedeno na základě údajů poskytovaných obcemi do systému EKO-KOM v rámci jejich pravidelného vykazování za období od 1. října 2017 do 30. září 2018.
Obec získává výsledné body, jež jsou součtem bodů z osmi soutěžních kategorií – tří hlavních a pěti doplňkových. Podle počtu výsledných bodů se stanovilo celkové pořadí. Vítězové hlavní soutěže získali od kraje finanční dary v celkové výši 360 tis. Kč.
Vítězové hlavní soutěže dle velikostních kategorií obcí:
do 300 obyvatel /301 do 1 500 obyv. / 1 501 do 5 000 / nad 5 000
1. místo Bobrůvka Kožichovice Dobronín Velká Bíteš
2. místo Lány Pikárec Černovice Polná
3. místo Tři Studně Moravec Žirovnice Velké Meziříčí
Zdroj: Krajský úřad Jihlava

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru