Propojují silnici na Třebíčské. Most přes železnici se opravovat příští rok nebude

TrebicskaV areálu na Třebíčské ulici, kde sídlily technické služby, probíhají v současné době stavební práce.

Začala se také budovat spojovací silnice, která povede od mostu přes železnici na Třebíčské, částečně přes areál COOPu a posléze přes areál bývalých technických služeb.


Podle původního plánu měla v tamních místech stát služebna jak pro státní, tak pro městskou policii. Nyní se věci mají ale jinak. Pro městskou policii bude město rekonstruovat budovu na náměstí, odkud se minulý týden odstěhovala Česká spořitelna, takže v areálu na Třebíčské by tedy měla být pouze služebna pro policii státní. Rozpočet města na příští rok počítá například s více než 8 miliony na dokončení komunikace a sítí v bývalých technických službách.
Na minulém zastupitelstvu se někteří zastupitelé na stav věcí dotazovali (více v komentáři níže).
V souvislosti s těmito pracemi, se lidé obávají, že bude Třebíčská opět zavřená, a to kvůli opravě mostu přes železnici. Podle sdělení vedoucí odboru výstavby a regionálního rozvoje Antonína Koziny z městského úřadu ve Velkém Meziříčí se most v příštím roce opravovat nebude, jelikož není hotová projektová dokumentace.

Iva Horká

Komentář: Přeložka silnice na ulici Třebíčská je nevhodná a zbytečná

Na samém konci zasedání listopadového zastupitelstva se diskutovalo, k čemu bude a proč se staví přeložka místní komunikace Třebíčské ulice, která má navázat na přejezd železniční trati a vyústit naproti bývalé diskotéce Florida. Zastupitelé poukazovali na větší a zvláště v zimě nebezpečný spád nové silnice ve srovnání s nynější pro příští provoz rušenou zatáčkou.
Můžeme přemýšlet, kde by se zastavil rozjetý kamion, který se dostane na profil podobný lyžařskému můstku. Takováto hmotnost prorazí vše a může skončit až na ploše „Svitu“. Objevily se názory, že pro policii mohl stačit levnější příjezd odspodu a ozývaly se hlasy, aby se „nová supersilnice“ nestavěla vůbec.
Nakonec dohady zastupitelů vyřešil ing. Rosa, který uvedl, že spojovací silnice byla původně navržena, aby navazovala na (také zcela zbytečný) „malý obchvat“. A zde se nitky opět sbíhají ke jménům dvou Inženýrů, Necida a Koziny, což bude třeba přesně vyšetřit. Zjistit náklady, které lze odhadnout na více než 6 milionů korun. Postavená silnice by mohl být pěknou sáňkařskou dráhou a způsobit tak mnoho radosti meziříčským dětem.
Text: Ing. Antonín Dvořák

TrebSpojovaci silnice_01a

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru