Zloději řádí i o Vánocích

Policie Policisté v Kraji Vysočina působí cílenou prevencí na občany v oblasti krádeží na osobách a vloupání do vozidel. V souvislosti s oslavami konce roku se prevence dále zaměřuje na oblast řízení pod vlivem alkoholu a drog, používání pyrotechniky a vzniku škod na majetku.

Policisté v Kraji Vysočina evidují v období adventu častější případy majetkové kriminality. Za rok 2016 je statisticky evidováno celkem 103 kapesních krádeží, za uplynulý rok 2017 počet kapesních krádeží klesl na číslo 82. Od začátku letošního roku do konce října evidujeme nárůst kapesních krádeží na celkem 84 případů. V období adventu se, ale tato majetková trestná činnost každoročně mírně zvyšuje.
Adventní čas spojený s nákupy dárků a obstaráváním záležitostí spojených s Vánocemi, je velkým lákadlem pro kapsáře. Ti většinou vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí a hlavně místa, kde mají možnost okamžitě zmizet ve větším davu lidí. Největší příležitosti k těmto nekalým aktivitám mají v nákupních centrech a při ostatních akcích, kde se schází větší množství lidí, například na náměstích u rozsvěcení vánočních stromečků.
Dalším rizikovým prostředím může být i vaše vozidlo, které zaparkujete na parkovišti před nákupním centrem. V něm často lidé nechávají osobní věci, mnohdy odložené na sedadlech, a tak viditelné přes sklo.
-PČR-

Nehoda dvou vozidel si vyžádala jedno zranění


Policisté integrovaného operačního střediska přijali v pondělí 10. prosince krátce po šestnácté hodině oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/390 na Žďársku u Křeptovského Dvora ve směru od obce Tasov ke křižovatce se silnicí II/ 602. Jednasedmdesátiletý řidič osobního vozidla značky Cadillac při jízdě v mírném a táhlém klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zledovatělé vozovce při předjíždění ve stejném směru jedoucího osobního vozidla značky Škoda Felicia dostal s vozidlem dostal smyk. Smyk nezvládl a pravým bokem vozidla zachytil o levý bok předjížděného vozidla Škoda Felicia. Jeho řidička na zledovatělé vozovce s vozidlem také dostala smyk, který nezvládla. Následně oba řidiči ve smyku s vozidly sjeli vpravo mimo vozovku, kde se vozidla několikrát převrátila přes střechu. Při dopravní nehodě se zranila řidička osobního vozidla, která byla z místa dopravní nehody převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Třebíč, kde byla následně hospitalizována. Ke zranění jiných osob nedošlo. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla na havarovaných vozidlech hmotná škoda ve výši 120 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru