Řidič v Křižanově byl pod vlivem drog

PolicieV sobotu 12. ledna kolem osmé hodiny večer zastavili velkomeziříčští policisté na ulici Meziříčská v Křižanově osobní automobil Opel Astra. Řidičem vozidla byl dvacetiletý muž ze Žďárska. Součástí silniční kontroly bylo odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu a test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami.

Výsledek dechové zkoušky byl negativní. V případě testu na drogy byl však výsledek opačný. Vykázal pozitivní hodnoty na amfetamin a marihuanu. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což muž bezdůvodně odmítl. Další jízdu muži policisté zakázali a vše zadokumentovali. Z přestupku na úseku dopravy se bude následně zodpovídat před příslušným správním orgánem.
Dalšího z řidičů pod vlivem drog zastavili v neděli 13. ledna policisté z obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou. Krátce po půl jedenácté večer kontrolovali na ulici Nerudova osobní automobil Volkswagen, jehož řidičem byl sedmatřicetiletý muž. Test na drogy vykázal pozitivní výsledek na amfetamin a marihuanu. Také tento řidič lékařské vyšetření spojené s odběrem krve bezdůvodně odmítl. Dále policisté zjistili, že vozidlo, které muž k jízdě užil, nemá od prosince loňského roku platnou technickou kontrolu. Další jízdu mu policisté zakázali a vše zadokumentovali jako přestupky na úseku dopravy, kterými se dále bude zabývat příslušný správní orgán.

Ukradl kabelku s penězi

Velkomeziříčští policisté prošetřují případ krádeže finanční hotovosti z kabelky, ke které došlo v jednom z podniků na ulici Na Kruháči ve Velké Bíteši.
Dosud neznámý pachatel ve čtvrtek 10. ledna kolem půl páté odcizil volně odloženou kabelku, ve které měla majitelka peněženku s finanční hotovostí. Ke krádeži pachateli stačilo pouhých deset minut. Z peněženky odcizil finanční hotovost kolem jednoho tisíce korun a následně kabelku i s peněženkou odhodil na zahradu jednoho z domů na ulici Pod Hradbami. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání, šetření a případ zadokumentovali jako přestupek proti majetku. Případ nadále prošetřují a po pachateli pátrají.
-pčr-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru