Nové hřiště v Kunšovci potřebuje dovybavit osvětlením

hriste kunsovec_2V lokalitě Kunšovec ve Velkém Meziříčí vyrostlo nové hřiště. Díky iniciativě tamních obyvatel i podpoře zastupitelů se dospělí i děti mohou těšit z krásného hřiště. A to bylo původně na seznamu sportovišť, které měly být zrušeny.

„Chtěl bych tímto městu za mnoho a mnoho spoluobčanů – minimálně za těch téměř 800 plnoletých lidí, kteří podepsali žádost za obnovu hřiště – poděkovat za nové hřiště v Kunšovci. Je velmi pěkné a s kýmkoliv mluvím, tak se mu líbí," pochvaluje si iniciátor zbudování hřiště ing. Jiří Svoboda z Velkého Meziříčí, který je sám také aktivním sportovcem. Podle jeho slov je jedna významná část projektu vpodstatě hotová. Zbývá dodělat dětské hřiště, altán s technickou místností, a hlavně – velmi důležitá část sportoviště – osvětlení.

„Je škoda, že se zatím nepodařila zároveň dobudovat i světla, protože tím se výrazně snižuje využitelnost hřiště. Platí to nejen pro zimní měsíce, ale i pro jaro, podzim a konec léta, kdy je potřeba navečer a večer rozsvítit světla, aby se dalo hrát," zdůrazňuje Svoboda, „zastupitelé na jednom ze zasedání neschválili navýšení rozpočtu hřiště na osvětlení o 270 000 Kč. Nyní se naskytla možnost, že by tyto peníze buď vůbec nebyly potřeba, anebo jen podstatně menší částka."

Město bylo oficiálně požádáno o dobudování osvětlení

Jak pro náš týdeník Jiří Svoboda uvedl, město již vyplatilo za faktury podstatnou část připravených peněz. Byl zaplacen např. projekt, geodetické zaměření, stavební práce, ale také příprava na osvětlení.
Okolo celého hřiště je vše na osvětlení připraveno. Z celkem schválených a připravených finančních prostředků ještě asi 147 800 Kč zbývá. Pokud by se využila dotace z kraje, tak by město nemuselo dát na osvětlení žádné další peníze. V případě, že by dotace nebyla schválena, tak by na dokončení osvětlení stačilo navíc pouze necelých 89 000 Kč.
„Mám k dispozici cenovou nabídku na osvětlení hřiště v Kunšovci. Ta mimo jiné počítá s tím, že by se využila moderní a úsporná LED světla. Díky tomu by bylo možno osvětlení hřiště napojit na veřejné městské osvětlení," vysvětluje Svoboda, „tím pádem by světla svítila jen v případě, že by svítilo veřejné osvětlení a dala by se samozřejmě kdykoliv vypnout.
Tak to vlastně doteď v Kunšovci fungovalo a nám to tak vyhovovalo. Navíc by se nové osvětlení dalo hned připojit na veřejné osvětlení na sloup, který už teď nedaleko hřiště je. Doufám tedy, že hřiště v Kunšovci nebude výjimkou a jako v podstatě každé nové hřiště v našem městě bude mít osvětlení a budeme si ho všichni plnohodnotně v létě i v zimě užívat."
Připravila: redakce ML
Více najdete na webu: www.hristekunsovec.webnode.cz 

hriste kunsovec_3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru