Výrobce a dealera drog kriminalisté zadrželi

2aŽďárským kriminalistům se na základě vlastní operativní činnosti podařilo odhalit výrobce a dealera drog. Policisté ze zásahové jednotky muže zadrželi bezprostředně poté, co uvařil další várku pervitinu. Třiatřicetiletý muž byl kromě drogové trestné činnosti obviněný také z poškození cizí věci, a to kvůli sprejerství, kterého se dopouštěl v průběhu loňského listopadu a prosince.


Třiatřicetiletého muže zadrželi policisté na Bítešsku, a to chvilku poté, co dokončil výrobu další várky pervitinu ve varně, kterou měl v místě svého bydliště. Při domovní prohlídce policisté mimo jiné zajistili pervitin, marihuanu, léky, injekční stříkačky a prostředky i chemikálie na výrobu drog. Dále kriminalisté zajistili také věci, které muž používal při páchání trestné činnosti v souvislosti se sprejerstvím. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání muže. „Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu poškození cizí věci,“ uvedl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.
Zadržený muž byl obviněn z toho, že v průběhu loňského roku do poloviny letošního ledna vypěstoval rostliny konopí, z nichž získal drogu marihuanu. Dále muž vyráběl pervitin, který měl nejen pro svou potřebu, ale prodával jej i dalším osobám. V některých případech drogu dával jako protislužbu. Léky k výrobě drog si obstarával sám nebo prostřednictvím jiných osob. Další obvinění muže padlo ve věci sprejerství. Na různých místech ve Velké Bíteši, a to nejméně v osmi případech, vytvořil až metrové černé nápisy, přičemž se jeho terčem staly sloupy, kontejnery nebo kryty elektrorozvaděčů.
Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
por. Mgr. Stanislava Miláčková
tisková mluvčí
tel.: 974 266 208
mobil: 725 292 419
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru