Hotelová škola si připsala další úspěch

HotelovkaV pátek 15. března 2019 se studenti s pedagog. doprovodem tradičně zúčastnili celorepublikové gastronomické soutěže s mezinárodní účastí v Kroměříži.

Školu reprezentovalo pět žáků oboru Hotelnictví, a to ve třech profesních kategoriích: Hynek Podařil v oboru kuchař, Markéta Kališová v oboru cukrář, Bohumil Sláma, Nicole Linhartová a Lucie Lacinová v oboru barista. M. Kališová se umístila v oboru cukrář v silné konkurenci soutěžících z gastronomických škol z ČR, Polska, Slovenska a Itálie na 3. místě, ve zlatém pásmu, rozdílem pouhého 1 bodu od nejúspěšnějších. Soutěžním úkolem byl cupcakes s tématem „Svět kolem nás". V časovém limitu museli soutěžící upéct 6 kusů muffinů na základě vytvořené receptury a tematicky dozdobit. Hynek Podařil se umístil v oboru kuchař v bronzovém pásmu – nominačním pásmu pro postup do finále celostátní soutěže Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2020. Zadáním byla základní surovina kuřecí prsa (cca 600 g) pro 4 osoby a v časovém limitu museli soutěžící zvolit 2 druhy tepelné úpravy masa s přílohou. Hynkův finální název pokrmu zněl: Kuřecí steak s cuketovým ragú, raviolou plněnou fáší z kuřecích prs, žampionů a sušených rajčat. Úkolem baristů, B. Slámy, N. Linhartové a L. Lacinové, bylo připravit v časovém limitu 2x10 minut dvě porce Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiato s vytvořením motivu na povrchu mléka dle vlastní fantazie a kavárenským servisem prezentovat zadané nápoje.
-Text a foto: HŠ -

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru