Bagry se zakously do mostu přes dálnici. Během noci ho zbouraly

bourani mostu_pres_dalnici_bagryMost vedoucí z centra Velkého Meziříčí na Fajtův kopec byl minulý víkend zbourán.

Sedm velkých pásových rypadel - z toho 4 hydraulické nůžky a 3 hydraulická kladiva - likvidovalo minulou sobotu šířkově nevyhovující nadjezd na Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí.

Stavbu z roku 1979 se podařilo odstranit v 5.30 v neděli 5. 5.
„Poté proběhl úklid a montáž svodidel,“ dodal Zdeněk Vlčan z Metrostavu. Suť byla odvezena na depony.
Z tohoto důvodu byla od 19. sobotní hodiny až do 9. hodiny nedělní zcela uzavřena dálnice od exitu 141 po exit 146.
Doprava byla po dobu několika hodin odkloněna po silnici II/602, tedy centrem Velkého Meziříčí. Ačkoliv se předpokládalo, že o víkendu nebude velký provoz, silnice přes město byla zatížená hustým provozem. Aby byla průjezdnost rychlejší, byly vypnuty semafory. Na plynulost provozu dohlížela policie, jeden z automobilů měl hlídku například u horní okružní křižovatky na Karlově.

„Nový nadjezd bude řidičům k dispozici ještě před koncem letošní stavební sezony,“ uvedl pro média mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Do té doby budou muset řidiči mířící na Fajtův kopec jezdit po objížďce přes obec Dolní Radslavice a Lhotky.

Most na Fajtův kopec je pryč
Ačkoliv práce na bourání mostu pokračovaly celou noc a na dálnici bylo velké množství odpadu, v neděli byla již uklizena a zcela průjezdná. V neděli odpoledne na stráni - v místech blíže k Fajtově kopci - ještě jeden z bagrů pracoval. Ten ale provoz nijak neomezoval.

Objížďka vede přes Lhotky
Pokud se chcete dostat na Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí, musíte tedy použít výše zmíněnou objízdnou trasu. Cesta je celkem dobře značená ukazateli, neměli byste zabloudit. Připravte se však na (zatím) špatný povrch a úzkou cestu. Nedostatky provizorního „zalátování“ kritizoval také starosta města, který uvedl, že město bude požadovat nápravu.
„Nyní šlo o provizorní opravy, cestu budeme průběžně udržovat a finální povrch ji teprve čeká,“ uvedl Zdeněk Vlčan z firmy Metrostav, která opravu nejhorších úseků silnice prováděla.

Komunikace Nad Gymnáziem je uzavřena
Ulice Nad Gymnáziem ve Velkém Meziříčí je v souvislosti se zbouraným mostem na samém konci - u moštárny - uzavřena. Podle sdělení Městského úřadu ve Velkém Meziříčí tomu tak bude až do 24. 10. 2019. Příslušné zábrany v místech upozorňují dopravní značkou na zákaz vjezdu a páskou i na zákaz vstupu pro chodce. Silnice zkrátka v těchto místech končí, dál už je obrovská díra, takže může vzniknout nebezpečí úrazu.
Připravila: red ML, foto Iva Horká
Video z bourání a další fotky
můžete vidět na našem Facebooku.

bourani mostu pres dalnici 5bourani mostu pres dalnici 5. 5. ve 2.30 1bourani mostu pres dalnici 6bourani mostu pres dalnici 7bourani mostu pres dalnici 8bourani mostu pres dalnici 9bourani mostu pres dalnici  most zbourany nedele 5. 5. 13most zbourany nedele 5. 5. 16objizdna trasa cedule

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru