Policisté zasahovali

PoliciePyrotechnik si odvezl k likvidaci tříštivý granát


Policisté integrovaného operačního střediska přijali v úterý 27. listopadu kolem půl druhé odpoledne na linku tísňového volání oznámení o nálezu předmětu připomínajícího munici v katastrálním území obce Březské. Předmět nalezl muž v lese nedaleko rybníka Skřiňka u Velké Bíteše.


Operační důstojník oznamovatele poučil, aby s předmětem nemanipuloval a vyčkal příjezdu policejní hlídky. Policisté na místě zjistili, že se skutečně může jednat o nevybuchlou munici, proto si vyžádali součinnost pyrotechnické služby. Přivolaný pyrotechnik předmět identifikoval jako ruský dělostřelecký tříštivý granát ráže 85 milimetrů. Munici pyrotechnik zajistil a převezl k dalšímu opatření a likvidaci.

Ukradl rybářské vybavení


Velkomeziříčtí policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v sobotu 25. listopadu kolem jedné hodiny odpoledne násilím vnikl do zaparkovaného vozidla a odcizil rybářské vybavení. K činu došlo na odstavné ploše v katastrálním území obce Pikárec.
Pachatel rozbil skleněnou výplň okna automobilu Ford Focus a následně z něj odcizil rybářské vybavení a příslušenství k mobilnímu telefonu. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem dvaceti tisíc korun. Policisté na místě provedli ohledání a řádné šetření. Po potřebném zadokumentování zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinů krádeže a poškození cizí věci. Případ nadále prověřují a po pachateli a odcizených věcech pátrají. Tomu za tuto trestnou činnost hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

-pčr-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru