Sanborn změnil vlastníka

SanbornNovým majoritním vlastníkem Sanbornu se stal fond rozvojového kapitálu Genesis Private Equity Fund III, který tak zrealizoval svoji pátou investici za poslední dva roky.

Minoritním spoluakcionářem je investiční fond BDO Investment SICAV a poradcem pak společnost Genesis Capital. Novým předsedou představenstva společnosti Sanborn se stal Aleš Tichý, ve vedení firmy zasedli také Peter Beck a Ondřej Kyrian, všichni z BDO.
Sanborn vyrábí a dodává komponenty světovým výrobcům generátorů, turbín, energetickým společnostem, teplárnám nebo výrobcům dieselových motorů. Významnými klienty jsou nadnárodní strojírenské koncerny jako GE, Siemens či Alstom. V roce 2016 dosáhla společnost tržeb ve výši 437 milionů korun.
„Sanborn má dlouholetou tradici a vybudoval si na trhu významné postavení, na něž chceme plynule navázat. Jde z pohledu odborného know-how i technického vybavení o špičku ve svém oboru. Se vstupem fondu Genesis přichází silný kapitálový partner, který bude pokračovat především v dalším organickém růstu a rozšiřování základny klientů," říká Jan Tauber, vedoucí partner Genesis Capital, jež je poradcem fondů Genesis.
Nový předseda představenstva Tichý, manažer s rozsáhlými zkušenostmi z průmyslové oblasti, působil v minulosti na vedoucích manažerských pozicích v průmyslových firmách a společnostech, dodávajících díly do automobilového průmyslu. „Kromě silného růstového potenciálu věřím, že moje zkušenosti z průmyslu pomohou například i k zefektivnění výrobních a interních procesů ve firmě," říká Aleš Tichý.
„Sanborn má velký potenciál k růstu. Své působení může rozšiřovat do nových oborů i na nové trhy," shodují se odcházející členové představenstva Sanbornu Anthony Zak a Milan Holub, „jsme přesvědčeni, že fond Genesis jako nový majoritní vlastník spolu s novým vedením a s poradenskou společností BDO poskytnou společnosti podporu pro další rozvoj, který naváže na již vybudovanou pozici," dodává Anthony Zak.
Investice byla podepsána koncem listopadu. „Těšíme se na spolupráci se současnými zaměstnanci i novým vedením Sanbornu," uzavírá J. Tauber.

Sanborn je významnou strojírenskou firmou

Historie strojírenské výroby ve společnosti Sanborn sahá až k počátkům 20. století. V současnosti firma vyrábí a dodává komponenty světovým výrobcům generátorů, turbín, energetickým společnostem, teplárnám nebo výrobcům dieselových motorů. Významnými klienty jsou nadnárodní strojírenské koncerny jako GE, Siemens, Alstom, Dresser-Rand nebo MAN Group. Pro všechny tyto zákazníky je Sanborn dlouhodobým certifikovaným dodavatelem. Výrobky Sanborn vyváží do několika desítek zemí. Zhruba 40 % produkce míří do severní Ameriky, 40 % do zemí Evropské Unie a zbývající část na ostatní kontinenty.
Společnost vyrábí ve vlastním areálu ve Velkém Meziříčí. V posledních letech byla zmodernizována většina provozů a zvětšeny výrobní a skladovací prostory s cílem zlepšování výrobních procesů a udržení požadované vysoké kvality. V roce 2016 dosáhla společnost tržeb ve výši 437 milionů korun a měla přes 200 zaměstnanců.
-red- (Zdroj: TZ společnosti Sanborn)

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru