Řidička srazila chodkyni a z místa ujela, později věc oznámila policistům

nehoda kamion_dálnice_D1_-_2

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v úterý 9. ledna ráno krátce po půl sedmé oznámení o dopravní nehodě, při které byla ve Velkém Meziříčí sražena chodkyně.

Vozidlo, které mělo chodkyni srazit, z místa ujelo. Řidič se nepřesvědčil, co se na místě stalo, a neposkytl zraněné ženě první pomoc. Dopravní nehoda se stala na frekventované silnici II/602 na ulici Jihlavská, VM.
Před sedmou hodinou ranní telefonovala na linku tísňového volání 158 žena, která policistům oznámila, že před chvíli srazila chodkyni, z místa ujela a teprve nyní si uvědomila, co udělala a nyní chce případ oznámit. Na místo dopravní nehody mezitím vjela nejbližší policejní hlídka a policisté kontaktovali také řidičku, aby mohli ohledat její vozidlo, které mělo účast na nehodě. Policisté prvotním šetřením na místě zjistili, že osobní vozidlo značky Škoda Felicia projíždělo po silnici II/602 ve Velkém Meziříčí ve směru k obci Stránecká Zhoř. Řidička po projetí křižovatky na přímém úseku silnice přehlédla chodkyni, která přecházela silnici zleva z pohledu řidičky a šla po přechodu pro chodce. Došlo ke střetu vozidla a osmapadesátileté chodkyně. V důsledku nárazu chodkyně upadla na zem. Šestadvacetiletá řidička na místě dopravní nehody nezastavila a pokračovala v jízdě. Při nehodě utrpěla chodkyně zranění, se kterým musela být převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Třebíči. Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Policisté místo nehody ohledali, vyslechli svědky události a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení, kdy je řidička podezřelá ze spáchání z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
-PČR-

Žena usedla za volant bez technické a řidičáku

Ve čtvrtek 11. ledna kolem deváté hodiny ráno zastavili policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziřící osobní automobil Škoda Octavia. Řidičkou vozidla byla devětatřicetiletá žena z Brněnska. Při kontrole policisté zjistili, že žena není držitelkou řidičského oprávnění. Navíc k jízdě užila vozidlo s propadlou technickou kontrolou, která byla platná do června loňského roku. Dále na vozidle neměla umístěnu přední tabulku státní poznávací značky. Policisté ženě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Přestupky na úseku dopravy, ze kterých je devětatřicetiletá žena podezřelá, se dále bude zabývat příslušný správní orgán.                                                                                     

-PČR-

Opilý cizinec se zákazem řízení havaroval na D1

K dopravní nehodě, která se stala na dálnici D1, došlo 13. ledna večer. Třiašedesátiletý řidič nákladní soupravy složené z tahače a návěsu s maďarskou registrační značkou projížděl pod dálnici D1 ve směru jízdy na Brno.
Na 146. kilometru se plně nevěnoval řízení a narazil do dopravního značení, které v místě označovalo začátek dopravního omezení. Toto značení poškodil. Po této události ale v místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě po dálnici D1, kde na 156,7 km na Brno z pravého jízdního pruhu náhle přejel na zpevněnou krajnici a následně na travnatý příkop, kde narazil do billboardu. Po střetu s billboardem se nákladní souprava převrátila na pravý bok a zůstala mimo dálnici. Policisté na místě dopravní nehody provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 2,13 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 2,18. Policisté řidiče zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Cestou správce komunikace nařídili odstranění havarovaného vozidla, které v místě tvořilo překážku v silničním provozu. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 450 000 korun.
Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič si po vystřízlivění převzal podezření z tohoto přečinu. Je stíhán na svobodě a ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Dalším provedeným šetřením, zejména vyhodnocením záznamového listu řidiče, policisté zjistili závažné porušení sociálních předpisů v dopravě, kdy řidič nedodržoval denní dobu odpočinku a bezpečnostní přestávky. Za tato porušení policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově uložili dopravci kauci ve výši 70 000 korun.
-Text a foto: PČR-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru