V únoru zastupitelé schválí investice na letošní rok

most2Investičními prioritami pro letošek jsou most na Třebíčské ulici a sportoviště za 3. základní školou.

Rada města navrhla investice pro tento rok. Jejich definitivní podobu schválí zastupitelstvo na svém zasedání v úterý 13. února. Peníze se rozdělují z přebytku hospodaření města.

Oprava mostu u Jelínkovy vily

most1První stěžejní investiční akcí je rekonstrukce mostu na Třebíčské u Jelínkovy vily za 17,3 milionu. Nový most bude bez oblouků, zato s pásem pro cyklostezku, zároveň dojde k jeho rozšíření. „Každým dnem budeme zahajovat výběrové řízení na dodavatele, který bude tento most dělat," informoval starosta Komínek. K tomu budou v bývalém areálu technických služeb probíhat další práce v souvislosti se služebnou státní a městské policie.

most3
„Bylo by dobré to udělat vše v jednom kvůli uzavírkám a omezení dopravního provozu," doplnil tajemník úřadu Marek Švaříček.

 
Modernizace sportoviště za 3. ZŠ

Druhou prioritou je modernizace sportovního zázemí za 3. základní školou Školní. Na tuto akci město získalo dotaci z ministerstva školství. Po výběrovém řízení se zvedá cena projektu. „Tam doporučujeme, aby byly finance povýšeny," informoval starosta Komínek. Do konce září by měla být hotová celá plocha, což znamená tartan a umělá tráva a také osvětlení.
„To osvětlení nám navýšilo projekt, ale byla škoda toho nevyužít, když na to můžeme získat dotaci 65 %," sdělil Komínek. Podle něj stavební část, tedy tribuna včetně zázemí a šaten, by mohla být dokončena do konce října či listopadu.

Parkoviště ve Svitu letos asi nebude

Na všechny investiční záměry ale nebudou podle starosty finance. Prozatím není mezi investicemi zařazena například koupě luteránského gymnázia.

„Zájem město má ho odkoupit, ale v letošním roce na to nemá finanční prostředky," vysvětlil Josef Komínek. Šance na odkoupení luteránského gymnázia by byla jedině v případě, když by se městu podařilo prodat akcie SATTu.
Peníze zřejmě nebudou ani na vybudování parkoviště v areálu Svit.
„Parkování za Svitem se zatím v letošním roce asi řešit nebude," řekl starosta s tím, že se to tedy nejspíš odsune na rok 2019.
Podle tajemníka se některé akce musely odložit z toho důvodu, aby se vůbec podařilo naplnit rozpočet letošního roku.
O všech investicích se rozhodne na zmíněném únorovém zastupitelstvu. Aleš Horký

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru