Krajská záchranka letos obmění osm zásahových sanitek

zachranka kraje_vysocinaZdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina na jaře letošního roku pořídila osm nových sanitních vozů. „Do terénu během následujících několika dní vyjedou nové vozy s pohonem 4×4 za celkem 20,5 miliónu korun s tím, že nákup uhradí záchranka z vlastních fondů," informovala ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina Vladislava Filová.

Nové sanitky budou přiděleny výjezdovým základnám v Pelhřimově, Pacově, Počátkách, Humpolci, Přibyslavi, Telči, Novém Městě na Moravě a jeden vůz začne sloužit v Třebíči.

Maximální rychlost nově pořízených sanitek je 185 km za hodinu, jsou vybaveny motory o výkonu 150 kW a jedná se o zcela novou řadu VW T6. Jsou vybaveny pěti místy k sezení a jedním lůžkem, standardem je klimatizace, blokace startu nebo přídavné naftové topení. Pokud jde o zdravotnické vybavení a tablety pro přenos informací, budou sanitky vybaveny stávajícím mobiliářem z vyřazených vozů.

„Stabilně vyjíždíme z 21 výjezdových základen, v současné době disponujeme 63 vozy určenými pro zdravotnické zásahy," popsal aktuální stav vozového parku krajské záchranky Martin Václavek, vedoucí dopravy. Naposledy byl vozový park Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina obměňován v roce 2015, kdy přibylo 14 nových vozů hrazených z Integrovaného operačního programu. Vozový park byl v tomto roce doplněn také o 2 nové vozy pro RV systém.

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina v roce 2017 evidovala 45 722 výjezdů, v roce 2016 jich bylo 45 075.

zachranka kraje_vysocina_novotny

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru