Velkomeziříčský domov pro seniory obhájil při auditu vysoký standard poskytované péče

DDakreditaceDomovu pro seniory ve Velkém Meziříčí byla na základě auditu Spojené akreditační komise (SAK) prodloužena akreditace na další období 3 let, tedy až do roku 2021. Akreditace je udělována zařízením, která před komisí obhájí vysoký standard kvality abezpečné zdravotní péče.


Zástupci akreditační komise provedli v minulých dnech v domově velmi důkladné apodrobné šetření, zaměřené na kvalitu poskytované zdravotní péče. V rámci auditu jsou hodnoceny indikátory jednotlivých standardů, které zahrnují oblasti řízení kvality, lidských zdrojů, nebo dostupnost a bezpečnost péče.
„Na šetření jsme se připravovali velmi důkladně, abychom komisi přesvědčili o trvale vysoké kvalitě péče v našem domově. Jsme moc rádi, že nám byla akreditace na další 3 roky opět udělena", komentoval s uspokojením vedoucí úseku přímé péče Jan Humlíček.
Projekt byl původně určen primárně zdravotnickým zařízením, ale od roku 2014 byl rozšířen i na zařízení pobytových sociálních služeb. Domov ve Velkém Meziříčí se do systému posuzování kvality péče přihlásil hned na samotném počátku.
„Nerad slevuji z dosažených met, takže pro nás byla tzv. reakreditace jedinou možnou variantou. Trvalé zvyšování kvality vnímám jako přirozenou cestu rozvoje, a i když je pro nás náročná a často trnitá, stojí za to ji podstoupit", hodnotí dosaženého úspěchu ředitel domova Vítězslav Schrek. „Pro celý tým všech našich pracovníků si myslím, že je to odměna a motivace zároveň", dodává Schrek.
Domov získal od akreditační komise v rámci šetření i řadu nových podnětů, na které se hodlá v příštích měsících zaměřit. Současně se spolu s dalšími čtyřmi domovy na Vysočině zapojil do nového projektu „Učit se společně, růst individuálně", který se zaměřuje především na řízení organizace a podporu jejích zaměstnanců. Koordinátorem tohoto tříletého projektu je zřizovatel Kraj vysočina.
Bc. Kristýna Pokorná, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí, p.o.
E-mail – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , mobil – 734 875 482

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru