Návštěvníci zámku se výjimečně podívají do sklepů a do kaple

fresky 9Poslední květnový víkend mají návštěvníci velkomeziříčského muzea jedinečnou možnost podívat se do prostor, které nejsou při běžných prohlídkách přístupné.

Od pátku 25. května do neděle 27. května bude u příležitosti Dnů soukromých hradů a zámků připravena speciální zhruba hodinová trasa, na které se návštěvníci podívají do části sklepních prostor, do sálu s freskovou výzdobou a prohlédnou si i zámeckou kapli. Ačkoli rytířský sál s freskovou výzdobou je možné navštívit během celé sezony, sklepy a kaple budou zpřístupněny zcela výjimečně.
Během všech tří dnů budou prohlídky vždy každou celou hodinu od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin, přičemž poslední skupina bude odcházet hodinu před koncem. Dospělí zaplatí 80 korun, děti polovinu a nejmenší do šesti let půjdou zdarma.
Vzhledem k omezené kapacitě prostor je nutné se na prohlídky předem objednat na telefonním čísle 778 777 169.
S ohledem na prohlídku sklepů doporučujeme pevnou obuv.
Akci, do které se zapojil i velkomeziříčský zámek, pořádá Asociace majitelů hradů a zámků, které je rodina Podstatzkých-Lichtensteinů členem.
Cílem celorepublikové akce je přiblížit návštěvníkům rozmanitost a hodnotu kulturního dědictví, o které pečují soukromí vlastníci.
Speciální programy připravilo hned patnáct historických sídel napříč celou republikou.
-muz-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru