Mateřská škola připravila ke svým oslavám bohatý program

IMG 9123Mateřská škola Velké Meziříčí připravila u příležitosti 15. výročí vzniku příspěvkové organizace MŠ Velké Meziříčí bohatý kulturní program a prezentaci. To vše nejenom pro stávající zaměstnance MŠ, ale i pro ty bývalé, stejně tak pro absolventy MŠ, veřejnost a zejména pro děti samotné i jejich rodiny.


Že školky ve městě oslavují dlouholetou činnost nejprve oznámila ředitelka školy Božena Suchánková speciální přílohou k 15. výročí MŠ s názvem Mateřské školství má v Meziříčí dlouholetou tradici, která vyšla začátkem května v týdeníku Medřičské listy (ML) a obdrželi ji také zaměstnanci školek. V jednom z dalších květnových číslech týdeníku ML pak vyšel rozhovor, kde ředitelka přiblížila chod organizace i stav současného mateřského školství ve městě.
Začátkem června pak dětem přijel popřát samotný Hurvínek se Spejblem, Máničkou i Žerykem, kteří se představili v pohádce Hurvínkova cesta do tramtárie. Nebývalý a originální dárek věnovala zhruba sedmi stovkám dětí a jejich rodičům jednatelka firmy VV SKLO Jana Švestková.
Poté následovala slavnostní akademie, jež proběhla též ve velkém sále Jupiter clubu, kde děti z MŠ Sokolovská předvedly, jak umí tančit, zpívat či recitovat.
Následně byla zahájena vernisáž retro výstavy Příjemné vzpomínky ve škole na Sokolovské ulici, kde návštěvníci zhlédli např. historické fotografie, výpovědi bývalých zaměstnanců a absolventů MŠ, dobové hračky anebo učebnice. Výstava Teď a tady, která byla uspořádána v přední části přírodní zahrady, pak zavedla návštěvníky do současnosti. Výstavu vytvořily různé kreativní výstupy dětí z výtvarných a pracovních aktivit. Pro děti i dospělé zájemce se pak konal v přírodním amfiteátru zábavný program a setkání současných a bývalých zaměstnanců MŠ Sokolovská a pozvaných hostů.
Součástí oslav byla také sportovní olympiáda na konci května, během níž se představily děti z MŠ Mírová – Oslavická.
Na podzim se pak uskuteční další oslava, a sice u příležitosti 40. výročí otevření MŠ Nad Plovárnou.

A jak hodnotí průběh oslav ředitelka školy Božena Suchánková?
„Osobně si vážím toho, že naší předškolní výchově ve městě je věnována pozornost. Musím ocenit úsilí zaměstnanců školy, také novináře, kteří jsou ochotni se nám věnovat a pomoci propagovat naši práci a významné události školy, sponzory a rodiče, zřizovatele školy a další a další, o kterých snad nebylo ani slyšet, ale přispěli poctivou prací. Zkrátka nechali jsme se letos v mateřské škole trochu víc slyšet i vidět a mám radost z toho, že se to všem vydařilo a oslavy byly pěkné a zdařilé. Za vším je náročná práce a úsilí. Předškolní vzdělávání je z hlediska svého poslání velmi významné a ,mateřinky‘ dokázaly, že umí. Děkuji všem,“ dodala B. Suchánková.

Text a foto: Iva Horká

akademie MS VM 2018 1akademie MS VM 2018 4akademie MS VM 2018 7akademie MS VM 2018 10akademie MS VM 2018 12akademie MS VM 2018 15akademie MS VM 2018 17akademie MS VM 2018 18

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru