Skauti vybrali 160 tisíc korun pro rodinu po těžké autohavárii

kava od_srdce_pokladnickyVelkomeziříčští skauti uspořádali během uplynulého víkendu zcela ojedinělou akci Káva od srdce.
Šlo o dobročinnou kavárnu, jejíž celý výtěžek ve výši 160.000 korun bude věnován rodině Řezáčově ze Studence, která si nese doživotní následky těžké autonehody.

Akce proběhla v době konání velkomeziříčské pouti, a to ve dnech 15. až 17. června, ve farním sále na náměstí. Kdo přišel do zmíněné kavárny, mohl přispět finanční částkou do připravených pokladniček a také zapsat vzkaz. Za odměnu si mohl pochutnat na výborné kávě, čaji, zákuscích, domácí limonádě několika příchutí – mátová, bezová, meduňková a pampelišková – nebo zmrzlině a dalších.
„První ročník Kávy od srdce měl obrovský úspěch. Skauti bez zkušeností, ale s velkým nadšením, proměnili faru ve Velkém Meziříčí v kavárnu, kde se obsluha po celý pouťový víkend nezastavila," uvedla výchovná zpravodajka Junáka-českého skauta ze střediska Velké Meziříčí a zároveň jedna z pořádajících Hanka Oulehlová, „zákazníci si zde mohli posedět, vypít kávu v příjemném prostředí, či si vychutnat domácí zákusky a limonády. Díky všem podporovatelům, sponzorům a dárcům vydělali 160 000 Kč. Částka již nyní putuje k rodině Řezáčově, která se vyrovnává s velmi těžkou autonehodou.
Speciální díky patří katolické farnosti Velké Meziříčí, Termosce, Krámku u Marušky, Ekocentru Baliny a všem, kteří pekli zákusky, propůjčovali kávovary, či se jakkoliv zapojili do organizace.
Děkujeme všem za účast a za vaše příspěvky a těšíme se na další ročník Kávy od srdce."

Příběh rodiny Řezáčovy

Řezáčovi nasedali 29. 12. 2011 do auta a těšili se na návštěvu rodičů. Do osm kilometrů vzdáleného městečka už bohužel nedojeli. Milanovi (tehdy 34), Lence (tehdy 30) a jejich teprve dvouletému synkovi Milánkovi překazila plány srážka s jiným automobilem. Všichni nehodu přežili, ale následky si nesou až dodnes. Tatínek utrpěl mnohačetné zlomeniny a po několika operacích je schopen se pohybovat na delší vzdálenosti jen s pomocí berlí. Maminka je po probuzení z kómatu upoutaná na invalidní vozík a je závislá na pomoci druhých. Jejich syn Milan je od nehody uvězněn ve vegetativním kómatu, sám dokáže pouze dýchat a lehce pohybovat hlavou. Jídlo přijímá přes sondu. Vyžaduje 24hodinovou péči, kterou mu poskytují převážně tatínek a prarodiče.
Připr.: Iva Horká, foto Jožka Matějíček a Junák
Více informací na stránkách https://kavaodsrdce.webnode.cz/, nebo na facebooku https://www.facebook.com/kavaodsrdce/.

kava od srdcekava od srdce1kava od srdce2kava od srdce3kava od srdce5kava od srdce6kava od srdce kasicky

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru