Film Chvilky zdejší rodačky Beaty Parkanové měl premiéru na festivalu v Karlových Varech

ParkanovaDiváci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech viděli ve světové premiéře režijní debut zdejší rodačky Beaty Parkanové. Do kin pak film zamíří na konci listopadu letošního roku, Česká televize jej pak odvysílá zhruba na konci roku 2019.

Trailer ke snímku můžete zhlédnout na webu ČT 24, stejně tak besedu k filmu, jíž se zúčastnila jak režisérka a scénáristka B. Parkanová, tak představitelka hlavní role J. Boková, herec M. Finger či producent V. Tauš a další.

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/filmovy-festival-karlovy-vary-2018/2527441-filmovy-postreh-neprijemne-chvilky-s-jenovefou

Soutěži Na východ od Západu letos silně dominoval ženský element, sedm z tuctu soutěžních snímků mělo na svědomí ženské režisérky. Patří k nim i Beata Parkanová se svým filmem Chvilky, ve kterém nechybí humor, a je to v pravém slova smyslu rodinný snímek, velmi umně zkonstruovaný okolo postavy mladé ženy, kterou hraje Jenovéfa Boková, řekl mimo jiné umělecký ředitel MFF.

„Pro mě osobně to znamená čistě radost. Pro film samotný je to pak příležitost, jak se dostat k filmovému publiku po celém světě. A to je také součástí mé radosti," těší se B. Parková, „za to, jaké Chvilky ve výsledku jsou, jsem velmi ráda. Teď bude ale spíš zajímavé, jaké pocity budou z filmu mít jeho diváci."

Mohlo by se zdát, že Anežčin život patří celé její rodině, jen ne jí samotné. Mladá žena se snaží vyjít všem vstříc, postupně ale ztrácí to, co je nejdůležitější: sebe samu. Suverénní debut citlivě zachycuje nástrahy rodinného života, které komentuje s humorem, pochopením a neobyčejně vyvinutým citem pro situace, které zažíváme tak často, až si je ani nejsme schopni uvědomit.
Filmaři natáčeli v Meziříčí, v Zadním Zhořci, Netíně či Dědkovské hoře a na dalších místech Vysočiny.
Ve filmu diváci uvidí kromě J. Bokové (Anežka), Jaroslavu Pokornou (babička), Taťánu Medveckou (zdravotní sestra), Martina Fingera (otec) a Ladislava Trojana (děda). Všichni jmenovaní jsou právě těmi, kteří do našeho města a okolí kvůli natáčení loni zavítali. Producentem snímku s rozpočtem 15 milionů korun je Viktor Tauš. Zastupitelé ani tehdejší starosta Velkého Meziříčí Necid nevyužili nabídky k propagaci města a film odmítli finančně podpořit.

Text: Iva Horká, foto: Iva Horká a Petr Klukan

nataceni filmu Chvilky 8Beata Parkanova Martin Doubanataceni filmu chvilky parkanova medvecka trojan 1

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru