Domácí hospic pomůže pohybem. Už potřetí

BehHosp1Zaběhat si, a udělat tak něco nejenom pro svou vlastní kondici, ale i pro ostatní, mohou ti, kdo se v neděli 2. září ve 13 hodin zúčastní benefiční akce s názvem Běh pro hospic.

Tu na Fajtově kopci pořádá již potřetí velkomeziříčské středisko Domácího hospice Vysočina. Jeho cílem je získat finance na zakoupení služebního auta, jak naznačuje heslo tohoto ročníku: „Pojďte si zaběhat, abychom k Vám mohli dojet."
„Trasy zůstávají stejné jako v minulých letech. Jedna čtyřkilometrová s výběhem sjezdovky a druhá tříkilometrová, kterou lehce zvládne úplně každý, včetně rodičů s kočárkem," vysvětluje organizátorka akce Olga Pospíšilová s tím, že se i letos drží pravidla, že způsob zdolání trasy je zcela libovolný a na čase nezáleží. Kromě samotného běhu se děti i dospělí mohou těšit na bohatý doprovodný program – výtvarné dílničky, candy bar, tejpování, záchranáře, občerstvení z Termosky i stánek výživového poradenství. „Hlavním tahákem letošního běhu ale určitě bude vystoupení kouzelníka a komika Richarda Nedvěda s jeho ‚trapnou' magií," těší se Pospíšilová.
Protože se jedná o benefiční akci, mohou se lidé během odpoledne také informovat o činnosti Domácího hospice Vysočina nebo přispět libovolnou částkou na zakoupení kompenzačních pomůcek pro nevyléčitelně nemocné klienty. „I letos přivezeme na Fajtův kopec Strom pomoci. Po minulých ročnících je již plný listů a květů se jmény našich dárců. Tento rok by mělo na stromě vyrůst i nějaké ovoce," doufají organizátoři.
Kdo se nemůže akce přímo zúčastnit, má také možnost přispět prostřednictvím ambasadorů, běžců prezentovaných na webových stránkách www.behyprohospice.cz, kterým pošle příspěvek na jejich startovné, a mohou tak pomyslně pro hospic běžet společně. Letošními ambasadory se stali také herci divadla Ikaros, kteří se divákům představili ve hře Za zrcadlem v roli Tydlítků.
„Naše velkomeziříčské středisko letos dovršuje čtvrtý rok svého působení. Každý klient a jeho rodina obohatili naše vlastní životy, a proto bychom chtěli, aby s námi byli alespoň symbolicky i na tomto běhu prostřednictvím naší Louky sedmikrásek. Inspirovali jsme se knížkou Broučci, v níž Jan Karafiát píše, že v místě, kde zemřel nějaký brouček, vyroste na jaře sedmikráska. Bílá za každého broučka a bílá s růžovými okraji za berušku," popisuje Pospíšilová. „Přijďte nás, prosím, podpořit. Potřebujeme to více než v minulých letech, neboť se vlivem různých okolností dostáváme pod tlak, aby naše služba byla moderní, efektivní a ekonomická. Jenže smrt a umírání je hrozně nemoderní, neefektivní a neekonomické, o čemž se bohužel ti vlivní přesvědčí až ve chvíli, kdy se jich to začne osobně týkat," dodává.
Běžci se mohou na závod registrovat prostřednictvím webových stránek www.behyprohospice.cz, nebo v den konání na Fajtově kopci do 14.30. Startovné činí 150 korun za dospělého, 50 korun za dítě či případně 300 korun za dva dospělé a dvě děti. Kateřina Karmazínová

Harmonogram:

13.00 – 14.30 začátek akce, registrace běžců
14.45 rozcvička pod vedením patronky běhu Veroniky Čamkové
15.00 start běhu
16.00 stand-up comedy Richarda Nedvěda
16.30 předání šeku


Startovné:
150 korun – dospělý
50 korun – dítě
300 korun – rodina (dva dospělí, dvě děti)


Pozvánka Tydlítků na Běh pro hospic:
https://www.youtube.com/watch?v=QKraWBUT-TE
Kouzelník a komik Richard Nedvěd:
https://youtu.be/XIUogUTFWOQ

 

BehHospBehHosp2BehHosp3BehHosp4

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru