Tribuna na umělce se rýsuje

tribuna na_umelce_vystavba_2Stavba nové tribuny na hřišti s umělým povrchem u základní školy na Školní ulici v sídlišti Čechovy sady ve Velkém Meziříčí se pomalu rýsuje (na snímku zezadu, směrem od obchvatu).

Podle sdělení vedoucího stavebního odboru A. Koziny probíhají práce podle dle harmonogramu a v současné době se pracuje na vnitřních instalacích a montáži obloukového zastřešení. Cena díla je podle smlouvy 21 640 850 Kč.
Dokončena má být do konce roku 2018.

Architektonické řešení objektu

Hmota objektu je tvořena přízemním blokem z pohledového betonu odlehčeným na severní straně podstropním okenním pásem Na straně jižní bude objekt řešen přístavbou opatřenou obkladem z plošných cementových desek v modrém odstínu s přiznanými spárami. Vstupy do objektu a prostoru přístupu k bufetu na jižní straně budou kryty předsazenými markýzami. Na straně severní bude stěna kryta přesahem stropu. Tento přesah rovněž vytváří zakrytí sedaček sportovců a míst pro imobilní na invalidních vozících. Na venkovní stěně je navrženo umístění dvou nerezových mycích a osvěžovacích žlabů pro sportovce.
Přístup do prostoru krytého sezení v patře je navržen dvěma venkovními betonovými schodišti umístěnými na jižní a západní straně objektu. Zakrytí sezení je tvořeno subtilními obloukovými betonovými nosníky s lehkou krytinou z komůrkového kouřově zabarveného polykarbonátu. Krajní pole budou opatřena čirým prosklením v ocelových rámech vytvářejících ochranu proti bočnímu větru.
Kryté sezení bude tvořeno ve čtyřech výškových úrovních pohledovými betonovými stupni s dřevěnými laťovými sedačkami pro cca 240 sedících sportovců a diváků. Přístup do jednotlivých řad bude po třech samostatných krátkých schodištích.
Okolí stavby bude opatřeno kartáčovaným betonovým povrchem. Větší plocha před bufetem bude sloužit pro venkovní sezení zákazníků bufetu.
Barevné řešení bylo zvoleno v barvách šedé, modré a červené. Konstrukce z pohledového betonu budou v přírodní šedé barvě, nosné obloukové prvky a obklad jižní přístavby budou modré, zábradlí a ocelové konstrukce zasklení červené. Okenní a dveřní rámy a pevné dveřní výplně budou šedé. Lavicové sedačky budou z plastových lamel v odst. dřeva.

Dispoziční řešení

Vstup do přízemní části bude ze severní a jižní části dvoukřídlovými dveřmi do hlavní spojovací chodby. Chodba bude z jižní strany prosvětlena podstropními pásovými okny. Z chodby je navržen přístup do šaten a umýváren. Vždy pro dvě šatny je navržena jedna umývárna a sociální zařízení. V šatnách je uvažováno s ukládáním oděvů na věšákových stěnách umístěných u stěn a s lavicemi umístěnými ve středu místnosti. Místnosti šaten budou osvětleny a větrány pásovým podstropním oknem. Vstup do šaten bude přes společnou předsíňku z chodby. Z předsíňky je přístup na WC, do dvou šaten (v pravé části do jedné šatny) a do společné umývárny.
U umýváren je uvažováno s dvojnásobným časovým prostřídáním osazenstva jednotlivých šaten.
V objektu se dále bude nacházet 1× samostatné WC s umyvadlem a sprchou pro trenéry a obsluhu bufetu. Dále bude z šatny 08 přístupná úklidová komora a z chodby prostor pro bojlery na ohřev TUV.
V západní části objektu bude umístěn bufet s okénkovým pultovým prodejem a venkovní konzumací. V období mimo pořádání akcí bude v bufetu možno využít i malý vnitřní odbytový prostor. Bufet bude vybaven pultem, výčepem, dřezem a lednicí. Není uvažováno o prodeji teplých jídel.
V části pro veřejnost budou na východní straně umístěny toalety. Je zde navrženo WC mužů zahrnující 2 kabiny a 4 pisoáry a WC žen zahrnující 2 kabiny z toho jedna kabina je navržena se samostatným přístupem v uspořádání pro imobilní.
Celková navržená kapacita toalet vyhoví pro 200 mužů a 100 žen. Při předpokládané obsazenosti 1:2 vyhoví navržené toalety pro 300 osob, což odpovídá celkové kapacitě pro sedící diváky.
Provoz objektu je uvažován sezonní, v zimním období bude stavba pouze temperována.
-red-
(Zdroj: podklady MěÚ/Ing. Antonín Kozina, vedoucí odboru výstavby a regionálního rozvoje)

tribuna na_umelce_vystavba_1

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru