Na Vysočině do škol usedlo přes 81 tisíc žáků

KufrikS prvním zvoněním nového školního roku 3. září 2018 usedlo do lavic základních a středních škol na Vysočině přes 81 tisíc žáků a studentů. Pokud jde o ty nejmenší – prvňáčky, je jich podle krajské statistiky 5169, tedy téměř stejně, jako loni.

„Každému prvňáčkovi poslal Kraj Vysočina opět Bezpečný kufřík, už sedm let se snažíme prvňáčkům zpříjemnit jejich novou roli školáka malým, ale pokaždé praktickým dárkem v podobě aktivních bezpečnostních prvků, výukových pomůcek a něčeho zdravého na mlsání. Čtvrtým rokem mají prvňáci od Kraje Vysočina a partnerů také stavebnici ROTO. Školy ji od kraje dostávají zdarma pro každého prvňáčka, tak aby děti mohly rozvíjet bez dalších nákladů motorické schopnosti," vyjmenovává radní Jana Fialová. O výuku na všech typech škol od mateřských po střední školy se na Vysočině bude ve školním roce 2018/2019 starat sedm tisíc pedagogů a 1,5 tisíce nepedagogických pracovníků.
Přes pět tisíc prvňáčků dostalo bezpečný kufřík a stavebnici Roto
Pro 5,2 tisíce prvňáčků na Vysočině byl opět připraven Bezpečný kufřík, boxy byly rozváženy na všechny základní školy v regionu. Malí školáci v něm mimo jiné našli veselou cyklolékárničku ze Zajícem, maskotem Kraje Vysočina, který dětem připomene důležitá telefonní čísla na jednotky integrovaného záchranného systému, reflexní pásek, reflexní vestičku, omalovány, pexesa, skládačku nákladního automobilu Tatra, zábavnou knihu o dopravních značkách od Besipu, časopis Pastelka. „Kraj Vysočina se bezpečnosti dětí věnuje systematicky a v mnoha oblastech,. Vzrůstající počet dětských úrazů, ať už v silničním provozu nebo při běžných aktivitách, je patrný nejen v době letních prázdnin, ale také při návratu do školních lavic," říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s tím, že nejvíce jsou ohroženy děti v prvních třídách, které se začínají v silničním provozu pohybovat samy bez rodičů. Projekt Bezpečných kufříků má děti motivovat k pozornému chování i při pohybu v přírodě nebo při sportu.


Počet zapsaných prvňáků v Kraji Vysočina dle výkazů k 31. 5. 2018:

Okres 2018/2019 2017/2018
Havlíčkův Brod 933 958
Jihlava 1 256 1 225
Pelhřimov 727 702
Třebíč 1 048 1 082
Žďár nad Sázavou 1 205 1 197
Kraj Vysočina, celkem 5 169 5 164

-krú-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru