Jel opilý. Hrozí mu vězení

Policie Velkomeziříčští policisté zastavili ve čtvrtek 13. září kolem deváté hodiny večer na ulici Bezděkov ve Velkém Meziříčí osobní automobil Mercedes, jehož řidičem byl pětačtyřicetiletý muž z Brněnska.
V rámci silniční kontroly provedli policisté u muže odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, které bylo pozitivní.

Muž nadýchal 1,59 promile alkoholu. Také opakované dechové zkoušky vykázaly pozitivní výsledky. Jejich naměřené hodnoty činily 1,57 a 1,61 promile. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
Ukradl kolo v Křižanově
Velkomeziříčští policisté pátrají po pachateli, který ve středu 12. září kolem desáté hodiny dopoledne v Křižanově odcizil jízdní kolo.
Jednalo se o horské jízdní kolo Pells Razzer First bílé barvy. Pachatel ho odcizil během čtvrt hodiny, kdy stálo opřené o zeď prodejny na Benešově náměstí. Majiteli vznikla škoda kolem patnácti tisíc korun. Policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ prověřují a po pachateli pátrají. V tomto případě mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
Krádeže jízdních kol nejsou kriminalitou týkající se jen letních prázdninových měsíců. Dochází k nim po celý rok a pachatelé využijí každé příležitosti. Svoji roli může sehrát také nepozornost majitelů kol, kteří je nechají bez dozoru a řádně je nezabezpečí proti odcizení. Ta je pro pachatele příležitostí, které se okamžitě zhostí.
Ke krádežím kol dochází jak na veřejných a dobře viditelných místech, tak v prostorách domů, garáží, kůlen, zahrad, ale také ze střešních nosičů motorových vozidel.
Pachatelé této trestné činnosti využijí každé příležitosti k odcizení, a to v jakoukoliv denní i noční dobu. Odcizené kolo je pro ně výhodným obchodním artiklem, za který velice rychle inkasují finanční hotovost, byť se ve většině případů jde jen o zlomek jeho skutečné hodnoty.
Od začátku letošního roku došlo na Žďársku k sedmi trestným činům krádeže jízdních kol. V porovnání se stejným obdobím loňského roku, zde došlo k poklesu, a to o šest případů. V rámci území obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí se jedná od začátku letošního roku o první trestný čin krádeže jízdního kola. Ve stejném období roku 2017 jich policisté na Velkomeziříčsku zadokumentovali pět.
Řidič měl 2,62 promile
V pondělí 10. září kolem deváté hodiny večer zastavili policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí vozidlo BMW. Řidičem vozidla byl sedmadvacetiletý muž ze Žďárska.
Součástí silniční kontroly byla také dechová zkouška. Muž nadýchal 2,62 promile alkoholu. Naměřená hodnota opakovaného měření činila 2,60 promile.
Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
Zloděj odčerpal asi 200 litrů nafty
Policisté z Obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí pátrají po dosud neznámém pachateli, který odcizil naftu z pracovních strojů. K případu došlo v době od soboty 4.září do pondělí 10. září v obci Sklené nad Oslavou.
Pachatel ze dvou pracovních strojů, zaparkovaných na volném prostranství, odčerpal a odcizil kolem dvou set litrů nafty, přičemž poškodil uzavírání nádrží. Dále odcizil více jak sto padesát metrů drenážního potrubí a elektrorozvaděč.
Svým jednáním tak způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku převyšující hranici třicet tisíc korun. Přivolaní policisté místo činu ohledali a zadokumentovali. Provedli šetření a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Policisté případ nadále prověřují a po pachateli pátrají. Tomu za takový trestný čin hrozí až dvouletý trest odnětí svobody

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru