Velkomeziříčští zastupitelé schválili granty pro sport a sociální oblast

RadniceSportovní grant čítá necelých 7 milionů
Trenéři mládeže ve Velkém Meziříčí dostanou příští rok od města o jeden milion korun víc než letos. Zastupitelé na svém zasedání 11. září schválili grantový program podpory sportu pro rok 2019.

V něm je celkem 6.600.000 Kč. Čtyři miliony devět set tisíc korun půjde na podporu mládežnického sportu, 700.000 korun na podporu sportu dospělých. A k tomu nově jeden milion korun na odměny trenérům mládeže.
Sportovní oddíly a kluby, aktivně působící na území města a místních částí, mohou podávat žádosti o finanční podporu své činnosti od 15. do 31. října 2018. Žádosti budou vyhodnoceny v půli listopadu a příspěvky jednotlivým žadatelům schválí už noví zastupitelé na jednání v prosinci letošního roku.
V grantu pro sociální oblast je téměř 2,5 milionu
V grantovém programu města pro sociální oblast, který schválili velkomeziříčští zastupitelé taktéž na zasedání 11. září, je na rok 2019 celkem 2.425.500 Kč. Jde o grantový program pro poskytování dotací v sociální oblasti pro rok 2019 ve Velkém Meziříčí, přičemž na sociální služby je vyčleněno 1.879.900 Kč a na sociální aktivity 545.600 Kč.
O peníze z grantu mohou žádat spolky, církevní právnické osoby, obecně prospěšné společnosti nebo fyzické osoby, které provozují sociální služby. Jejich sociální zařízení musí být zřízeno na území města, anebo zde musí poskytovat svoji službu terénní formou. Jde o služby sociální péče, sociální prevence, odborného poradenství a další specifické služby v této oblasti, jako je třeba prevence sociálního vyloučení apod. Dotace nelze poskytnou nadacím a nadačním fondům.

-red, zdroj: MZ-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru