Meziříčští pediatři podporují výstavbu krytého bazénu

bazen rakousko_1My, dětští lékaři, vítáme iniciativu Meziříčského fóra vedoucí k realizaci vybudování krytého bazénu, či raději šířeji relaxačního a sportovního aquacentra v našem městě.

Plavání je totiž jednou z nejpřirozenějších aerobních aktivit, která rovnoměrně zatěžuje všechny svaly v těle, pozitivně formuje naši tělesnou schránku a co je důležité, buduje u dítěte pozitivní vztah k pohybu jako takovému.


Patří tedy mezi oblíbené sporty, díky němuž lze zhubnout a formovat tělo. V rámci průzkumu Sport roku 2014 se plavání umístilo na třetí příčce mezi nejoblíbenějšími sporty v České republice! A na seznamu deseti nejzdravějších sporů podle časopisu Forbes obsadilo plavání dokonce čtvrté místo!
Alarmující je skutečnost, že v současné době je v České republice 10 % dětí obézních. Z těchto dětí zůstane obézních i v dospělosti 70 – 80 %! A jen 5 % dětské obezity je způsobeno jinou chorobou. V 95 % vystupuje jako nejčastější příčina obezity dětí nadměrný příjem potravy a nedostatek pohybu. Plavání i těmto dětem umožní fyzickou aktivitu po celý rok!
Tato aktivita má pak zásadní vliv na komplexní celkový vývoj dítěte nejen po stránce fyzické, ale i psychosociální. Upevňuje tak jeho postavení v kolektivu, vytváří vztah k autoritám – rodičům, učitelům, trenérům. Děti se učí soutěžit, sportovat fair play atd.
Nesmírnou výhodou krytého bazénu je pak fakt, že sportovat v něm lze po celý rok, nezávisle na počasí, ve všech věkových skupinách, organizovaně i neorganizovaně, lze v něm sportovat jen tak pro radost, ale i závodně, mohou v něm plavat ti fyzicky zdatní, zdraví i ti nemocní či handicapovaní...
Plavání je tak dětem i dospělým přirozenou činností, danou nám od nepaměti. Vždyť již od svého početí je budoucí dítě obklopeno plodovou vodou matky a i naše tělo je z 60 % vodou tvořeno!
Vybudování relaxačního a sportovního aquacentra tak není nic jiného, než návrat ke kořenům. Ke kořenům naší přirozenosti.
Podporu této myšlence vyjadřujeme i naší účastí na kandidátní listině Meziříčského fóra.
Vážení rodiče! Připojte se k nám a podpořte nás v podzimních komunálních volbách. S vámi dokážeme totiž i dříve nemožné. Vybudujeme v našem městě krytý bazén. Když ne dnes, tak kdy jindy?
MUDr. Lenka Dobešová, MUDr. Iveta Kašová, MUDr. Jiří Kaše, dětští lékaři ve Velkém Meziříčí
PODPORUJEME VOLEBNÍ PROGRAM MEZIŘÍČSKÉHO FÓRA, KTERÉ KANDIDUJE V PODZIMNÍCH KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH S ČÍSLEM 6!

(pi)

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru