Dopravní omezení u Velkého Beranova trvají

obchvat beranova_omezeniBěhem uplynulého víkendu (13. - 15. 9. 2019) byla na silnici II/602 v úseku stavby obchvatu Velkého Beranova realizována zásadnější, ale dočasná, dopravní omezení. Šlo o klíčový úsek u odbočky do Malého Beranova. Další zásadní změna pro řidiče osobních vozidel bude probíhat do neděle 22. 9. 2019.

Semafor bude ve směru od Jihlavy stále umístěn těsně za křižovatkou do Malého Beranova. Během období jízda postupně nejprve po levé, následně po pravé straně vozovky. V semaforovém úseku bude probíhat montáž svodidel postupně na obou stranách vozovky. Následně od pondělí 23. září do čtvrtka 31. října bude semafor na II/602 ve směru od Jihlavy posunut až před nyní ještě existující odbočku do Henčova s vyznačenými vyloučenými stáními na mostě přes řeku Jihlavu a v místě vjezdu do staveniště u bývalé střelnice. Celková délka semaforového úseku tak již bude pouze 250 m. Tato dopravní omezení jsou nutná zejména z důvodu kvalitní pokládky obrusné asfaltové vrstvy na celou šířku vozovky bez středové podélné spáry. Dalším důvodem je i požadovaná rychlost prací a v neposlední řadě i zajištění bezpečnosti na staveništi. Vzhledem k jednotlivým navazujícím technologiím je nutné tuto akci provést v „jednom tahu“ (demontáž svodidel, frézování povrchu mezi mosty, sanace trhlin ve vozovce po odfrézování mezi mosty, detaily u mostních závěrů, pokládka nového asfaltu v celém úseku) a nelze ji rozdělit např. na dva víkendy po sobě.
V případě ideálních okolností - vhodné počasí bez deště a dobrý stav vozovky po odfrézování – bude možné celou tuto akci, resp. pokládku nového asfaltového povrchu, dokončit do nedělního večera. Pondělí je uvažováno jako časová rezerva pro případné komplikace.
Obchvat v délce 4,3 km, s pěti mostními objekty a okružní křižovatkou, by měl být dle harmonogramu zprovozněn v listopadu roku 2020. Na tuto jednu z historicky nejnáročnějších investičních dopravních akcí Kraje Vysočina s celkovými výdaji téměř 800 milionů korun má kraj schválenou evropskou dotaci z IROP ve výši 535 milionů korun.
Text a foto: Kraj Vysočina, připravila redakce ML

obchvat beranova_zabery_z_videa

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru